Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2017, 04:23 AM   #29 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Bu da Benimkisi

Yaklaşık bir buçuk oldu neredeyse telkinleri dinlememden bu yana kısa bir özet yapmam istiyorum.

Birincisi telkin dinleme yolculuğu çekirdek inançtan sonra vitesi üçe- dörde takıyor.Öncesinde debeleniyorsunuz.Sıkıntılar yaşıyorsunuz.Çekirdek inanç köprü vazifesi görüyor.Geçmişin aksaklıklarını aşamıyorsunuz. İlerlemek istiyorsunuz.Ne yapmak lazım.Önünüzde akan nehri geçebilmeniz için bir köprüye ihtiyacınız var.Çekirdek inanç o köprü.Köprüyü geçtikten sonra ijtiyaç duymuyorsunuz.

Artık yeni telkinler bunlar satın alınan ücretli telkinler veya ücretsiz olanlar daha etkili oluyor.Dirençler aşılıyor.Çekirdek inançtan sonra neredeyse bir yıla yaklaşıyorum.

Bu süreçte benim gözlemlerim sırasıyla şunlar:

1) Listenizden ego güçlendirici telkinini çıkarmayın.Zaten ne geliyorsa geliş(e)memiş ego yüzünden geliyor.Sosyal fobinin , pek çok korkunun , öz güvensizliğin , daima incitilebilir olduğunu düşünmenin , kendinin güçsüz olduğunu saymanın vs hepsi güçsüz egodan geliyor.

Beynin vereceği iki karar kaç yada savaş (korkunla yüzleş zaafının üzerine git) kararında siz hep kaçıyorsunuz.Çalıyı döneyim , belaya bulaşmayayım , üç kuruş için laf dalaşına girmeyeyim (adam aslında para üstünü bilerek vermedi , tepkinizi ölçüyor) kararlar alıyorsunuz ve giderek pasifleşiyorsunuz. Öfkenizi kusmak yerine kendinizi kasıyorsunuz.Bu kas rahatsızlıkları , kabızlık , gaz problemi vs çıkarıyor.

Dolayısıyla iki hafta dinle sonra şu şu telkine geç demek doğru olmuyor.Suçluluktan kurtulsanız bile gelişmemiş ego öyle bir ay telkin dinlemeyle düzelmiyor.Ben neredeyse 7-8 ay bu telkini dinledim.Suçluluk ve ego hep listemdeydi.Çekirdek inanç geldiğinde de listemde kaldı.Sonra ben farklı telkinler de satın aldım.Listeden iki telkin çıkarmak çok kolaydı.İstiyordum da zaten ve yenilere yer açtım.

2)Bundan sonra fişek hızıyla mı ilerledim hayır.Onu koy bunu çıkar yaptım.Vazgeçmek ya da ileri bir tarihe ertelemek isteyen tarafım azaldı ama dinlediğim telkinler öyle büyük etki etmiyordu.Maymun iştahlıydım çünkü listemde 9-10 telkin vardı.Çalma süresi bir buçuk saat ile iki saat arasıydı.Bazı telkinlerin birbirleri ile arasında hiç yakınlık yoktu.Öyle birbirlerini geliştirecek şeyler de değildi.

Fark ettim ki bir telkin en az 80-100 saat dinlenmeliyse on telkinlik bir listede 800-1000 saat gibi bir süreye ihtiyaç vardı.Üç dört ay bu listeyi dinlemektense artık listeye yeni eklediği telkinlerin tek başına dinlenip içimde bir kulak dolgunluğu oluşturmasını istedim.

Uzun listeden adamı sarhoş gibi uyutan listelerdi. Listeye ahenk içinde bir vücut telkinini ekleyince biraz daha ilerleme oldu.En azından sarhoş gibi uyanmıyordum. Yine de tek telkin sanki etki etmiyordu.

Kısaca listenizi 5-6 telkinle sınırlayın.Telkinlerin çoğu ortalama 10-12 dk.Bir saatte bir listeyi dinliyorsunuz.7-8 saatlik uykuda bir 7-8 kere dinleniyor.Her telkini en az bir saat bazen bir buçuk saat dinlemiş oluyorsunuz.Ortalama seksen gün sonra aslında etki noktasına ulaşıyorsunuz.

3)Telkinlerde önemli olan şey şu: Önce temel çok önemli bazı şeyleri kendi içinizde kabul etmeden ya da tam farkındalık oluşturmadan etkisini göstermiyor.Bu da size kalmış.Üç ay da sürebilir beş hafta da.Boy uzama telkini alıp ben uzamıyorum diyebilirsiniz.Yapmanız gereken kendinizin çok sağlıklı olduğunu ve düzenli spor yaparak , basketboll oynayarak herkes gibi uzayabileceğinizi kabul etmek.Sonra zihin farklı çalışıyor.

Bu noktada ben önce temel bazı yetenekleri geliştirmenin gerektiğine inandım.Bunlar hep içsel çatışmalarınızı bitirin telkini sonrası oldu.Kendi eksiklerimi daha iyi gördüm ve ona yönelik isme özel olmayan telkinlerden aldım. (malum zam gelince ekonomik yol cazip geldi)

Bu noktada bir telkini 10 gün dinlemeden listeye koymama kararı aldım ama 10 gün yeterli olmadı.Eksik şey şuydu.Telkini bünye kabul etmiyordu yine kekeliyordum (arada rahat konuşamıyordum)

Listeye ego güçlendiriciyi koydum ve telkin etkileri daha hızlı açığa çıkmaya başladı.Bu nedenle ego güçlendirici telkini listede hep olsun.İki telkin ortalama 21 günde süreyi tamamlıyor.Bu nedenle benim görüşüm bir telkini listeye koymadan önce ego güçlendirici ile beraber 2-3 hafta dinleyin.

Misal ego tam manasıyla gelişmeden liderlik telkini kafa yormaktan başka bir şey yapmaz.Sizin önce bağımsız bir birey olmanız lazım.Başkalarına bağımlı yaşıyorsanız pasif biriyseniz herkesin sözüyle hareket ediyorsanız nasıl lider olacaksınız.

Bundan sonrası ise belirleyeceğim bir uzun listeyi en 3 hafta dinlemek olacak.Arada bir hafta ara vermeyi düşünüyorum.Bu şekilde üç döngü yapacağım.504 (3 ay içinde yaklaşık 3 hafta dinlenme çıkınca) saatlik bir süre yapıyor ki 80 saate bölünce bu ortalama 6.3 telkin yapıyor.Listeye 6 telkinden fazla telkin yüklemeyeceğim.Eskiden dinlediğim ama etkisi tam ortaya çıkmamış bazı telkinleri listeme koyabilirim.

Genel anlamda daha rahatım.Çok çabuk değişmek istiyorum ara ara sıkıntılı dönemlerim oluyor ama hayatın işleyişini daha iyi anlıyorum.Edilgen yapım giderek azalıyor.İçimde zaten çok farklı istekler vardı ama ben bunları ortaya koyamıyordum.Şimdi biraz daha iyiyim.Ne istediğimi neye ihtiyaç duyduğumu daha iyi analiz edebiliyorum.Üzerine gitmeye çalışıyorum bazı şeylerin.

Şimdilik bu kadar.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla