Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-10-2016, 03:20 PM   #28 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Bu da Benimkisi

Epey uzun bir tatil yaptım.

Bu sabah pek iyi değildim.Maalesef vardiyalı çalışmayı sevemiyorum paşa (4-12) benim ta Soma zamanından vardiyam ve o zamanki gibi oldum.O zamanlar biraz daha amaçsızdım.Gece dörde beşe kadar uyumazdım sabah on iki de kalkardım.Uyumazsam bir dert uyusam birt dert erken uyanamıyorum.Öğlen uyanınca maalesef kendime gelemiyorum.Birde evi yıkacaklar benim.Zaten Nuh nebiden kalma ama yine de taşınma yeni lojmana geçme beni biraz geriyor.Büyütüyorum gözümde.

Aslında şöyle bir Egeye gitme planım vardı öncesinde Ürdün'e Petraya gidecektim.Hiç birisini yapamadım ama bende planımı uygulamaya koydum.İlk defa gerçekten sorunlarımla yüzleşme kararı aldım.İnternetten kendime bir terapist araştırdım.Özellikle EMDR yapabilecek bir terapist bakındım.Maalesef yaşadığım şehirde çok fazla terapist yoktu.Bizde yalancı memleketimizde araştırdık.İnternetten bir terapisti buldum hatta direk EMDR hakkında ve seanslar hakkında mail üzerinden soru sordum.Kendisi bana ertesi sabah hemen döndü.Telefonla bizzat arayarak tedavi ve süresi hakkında bilgiler verdi.Bende kendisine durumumu anlattım.İzinimi ayarlamamıştım ama yine de randevu aldım.Sonra izin konusunda sağ olsun arkadaşlar bana kıyak geçti.Bayram tatili ile izinleri birleştirdim.Yaklaşık bir ay.

Kocaeliye araba ile gidecektim kararımı vermiştim.Araba malum sıkıntılı içimde özgüvenim var ama yine de sıkışık trafikte araç kullanmadım ve arabam yokuşlarda çekmiyor , ivmelenmiyor.Gidişim epey maceralıydı.Yol cama kuş bile çarptı dördüncü vites 80 km hız ve araç sollarken salavat getire getire gittim.İyi ki öyle olmuş diyorum.Bir ay araba sürmekten daha geliştirdi.

Sonra hem araba hem ben tamire girdik.Arabam hızlı çıktı ama masrafı çoktu.Benim ki hala sürüyor ama terapistle çalışmanın faydasını gördüm.Hakkında yazılan yorumlar kadar var.Gerçekten kendini geliştirmiş birisi.EMDR ,EFT , Hipnoz , yaşam koçluğu , evlilik ve cinsel terapi.

Kendisinin ifadesi terapi için tam zamanında gelmişim.Gerçekten içimde bir şeyleri değiştirme ve değişme isteği vardı.Tam kıvamdaymışım çünkü eğer kişi değişmek istemezse terapi faydalı olmaz veya ancak çok uzun sürede etki edebilirmiş.Önce danışan isteyecek diyor.Kendisine durumumu anlattım tabi öyle o kadar kolay olmuyor.EMDR ile başladık iki seans kadar sürdü genelde üç seansta çoğu travmayı sildiğini belirmişti.İnternette daha uzun sürelerde var ama bunlar travmanın derecesine ve metoda göre değişebiliyor.BU seansları bir hafta gibi birbirine yakın bir süreye yayıyorlar.Geneli bir hafta ve üç seans şeklinde.

Sonra normal terapilerim başladı.Haftada bir beş günde bir gibi aralıklarla gittim.Bana Cem Keçe'nin En iyi terapistim ben isimli kitabını önerdi.Kitap biraz ağır başlangıçta ama okuyunca problemlerimizin kökenini anlayabiliyoruz.

İlerlememin çok hızlı olduğunu söyledi.Rüyalarımı anlattım onları yorumladık.En son seans hipnoterapi yaptı (6. mı 7. mi hatırlamıyorum).Hipnoz çok teknik bir konu bende tevafuk Ali Eşref Müezzinoğlu'nun iste , inan, değiş kitabını okuyordum.Uzun uzun hipnozu anlatmayacağım ama derin hipnoz uygulamadı.Evet denildiği gibi hipnoz uyku hali değil aşırı uyanıklılık hali.Her şeye duyarlı oluyorsunuz sadece gözlerinizi açamıyorsunuz.Bittiğinde sanki yirmi dakika geçmiş gibiydi ama neredeyse bir saat sürmüştü.

Önce bilinçaltımı kontrol etti ve temiz çıktı.Sonraki süreçte ise asıl özgüven ve irade ilgli telkinleri verdi.

Gitmekte özgür bir seviyey gelmişim.Bundan sonra ben ailemimn yanına uğradıkça ayda bir uğrayacağım.Beynim bir virüsten kurtulmuş gibi artık daha az düşünüyor.Gereksiz bir şekilde arka fonda çalışan bir şey yok.Düşünmeden eylem boyuna geçiyorum.İleride daha rahat olacağımı söyledi.Şu an ailemle çatışma sürecindeyim (isyan) kabullenme sürecine girdiğinde tamamen büyümüş yeri geldiğinde tepkisini koyabilen ve duygularını açık eden ve içime bir şeyleri atmaktan vaz geçen birisi olacağımı söylüyor.

Şimdilik böyle daha rahat geldim araba ile .Araba uçuyor.
İşe adapte olmak biraz zaman alacak.Bu dönüşüm biraz sancılı olacak sanırım.Terapisitimde söyledi bunu eft ile aşmayı düşünüyorum.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla