Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2008, 02:49 AM   #24 (permalink)
jaunty
Yüzbaşı
 
jaunty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart Ynt: Reiki,Sedona,EFT,Deep-Peat,Presecion,Hipnoz konularına ilişkin soru-cevaplar

Alıntı:
eylülzen Nickli Üyeden Alıntı
Merahaba öncelikle bu tarz konuları araştırıyorum hatta kitaplar aldım ama kafam karıştı herşey bir kitaptan öğrenilecek kadar basit değil benceşimdi sedonayla ilgili kitabı okumaya başladım örneğin ancak nerden başlıycaz bu sorulara olumsuz bir hissimi imgeleyelim yoksa o hissin gelmesinimi bekliyelim sedonayı sürekli uygulayan birisi ilk defa nasıl başladığını yazarsa sevindirici olur
Kendi deneyimlerime göre söyleyeyim.
Bu konulara ne kadar ilgimiz olduğu ne zamandır ilgilendiğimiz elbetteki önemli.Mesela ben yaklaşık 3 senedir ilgilenen birisiyim.
Bir arkadasım bana Düşünce Gücüyle Tedavi kitabından bahsetmisti ve uzunca bir sure o kitap başucu kitabım olmuştu.Sanki bu konuda yazılmış tek kitap oymuş gibi nedense araştırma yapmamış ve herseferinde aynı zevkle o kitabı defalarca okumuş ve her okuduğumda yeni bir şeyler keşfetmiştim.
Onun için bu tarz kitapları eğer bizi çeken birşeyler varsa bir kere okuyup rafa kaldırıp koymama taraftarıyım.
Ve en güzel olan şey de ; evren tam yerinde ve zamanında bizim karşınıza ihtiyacınız olan kitapları, yayınları, bilgileri, dökümleri çıkarıyor..
Benim alıp da anlamadığım veyahut uygulamaya çalışıp beceremediğim ''öffff bu ne'' deyip rafa attığım kitaplar da vardı hala da var.
Sonra bir gün geliyor bunların da bir çoğunu bir gün açıp anlayıp uygulamaya başlıyorsunuz.Hersey yerinde ve zamanında..

Hiç ama hic bir bilgisi olmayanlara,ilgilenmek isteyenlere ilk bu Düşünce gücüyle tedavi kitabını ve Secret'i tavsiye ederim.
Sedona yöntemi bence hiç bilgisi olmayan biri için çekici olmayabilir.Çok anlaşılır ve uygulanabilirliği kolay fakat bir filmi ortadan seyretmek gibi bana göre.Belli de olmaz tabi bu benim genellemem.

Sedona yöntemi uygulamaları için ''nereden başlıyacağız'' sorunuzun bendeki ilk çağrışımı evet bu kitabı yeri gelinceyeniden okuyacak oldu.
Hem boylelikle de şu an hiç bir konuda yılmamanı tavsiye etmiş oldum. Yılmayın ve Israrla konuya asılmayın bırakın yeri gelecek.

Ben Sedona yöntemini ilk bulup okuduğum an bir ziynet bulmuş kadar heyecanlıydım.(her yeni bilgide buna benzer olurum)ve bir çırpıda yaklaşık 50-60 sayfa okuyup ''amaaan bu kadar komik birşey olabilir mi 3 satır bu kadar basitmi?yada zor da basit gösteriliyordur bu muhakak,dur bakayim deneyeyim'' deyip, kitabın başına U dönüşü yapıp,başından itibaren her örneği, her alıştırmayı beni ilgilendirmeyen konu da olsa denemiştim.
Hayatımızda sorunlar olsada olmasa da durumumuzdan memnun da olsak serbest bırakmalar yapılabilir diyordu, bırakmanın nasıl bir duygu olduğunu etraflıca fiziksel ve duygusal boyutta anlatan satırları da vardı bende yaptım işte.Oluyormu diye çok da takmadım amacım sadece özgürleşmekti,hafiflemekti.Ve mutlaka ve bir işe yarıyordur diye düşündüm.
Okudukça ihtiyaçlarımı ve neleri bırakmam gerektiğini sordum.
Direndiğim konuları gördüm, halende kendimde ''evet bunu da etraflıca uygulayayım'' dediğim yeni yeni konulara dönüyorum.
Gün içinde hislerim oluştuğunda ayak üstü bırakıyorum,direndiğim konuları ayak üstü tv seyrederken 2 dk ara verip yapıyorum mesela.

Başka bir arkadaş sedona,hipnoz reiki,meditasyon, deappeat hangisinden başlayayım diye sormuş.Bence size en uygun gelen en iyi anladığınızdan başlayın,çalışın uygulayın olmuyorsa diğerine geçin olmuyorsa, birdiğerine göreceksiniz zaten ve önceliğinizi kendiniz belirleyeceksiniz.Tüm çalışmalarda ortak bir yan bulacaksınız hepsinin aynı kapıya çıktığını, hatta bazı çalışmaların birbirnin nerdeyse perçini olduğunu göreceksiniz.Harmanlayacaksınız,pratikleştiklerini z arttıkça bunları alternatif çözümler olarak zevkle kullanacaksınız.
Yollar yöntemler şükür ki hiç bir zaman bitmeyecek..
Bu bir bahçeyi temizlemeye nerden başlıyayım demek gibi bir soru.. Size en uygun gelen yerden.Bize en kolay ve en pratik gelen yerleri biz keşfedeceğiz.Zor gelen yerleri sabırla, zaman harcayayarak belkide defalarca üzerine giderek çözeceğiz.

Özetle (daldan dala heyecanlı bir yazımı oldu ne?) özetle ..., baştan bütün testleri bir oyun gibi yapabilirsin.Herhangi bir duyguyla başla.Orada çizilmiş tablolarda örnekler sana ışık tutar zaten.Bunun pek de bir kuralı yok rahat olmanı tavsiye ederim.Ayrıca bırakmanın nasıl birsey olduğunu anlatan alıştırmaları yapabilirsin.

Umarım yazdıklarınızı doğru anlamış ve sizi biraz olsun da aydınlatabilmişimdir.
sevgiler
jaunty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla