Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-05-2016, 04:28 PM   #5 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Hayatınızı degistiren sey tam olarak ne??

Hayatı değiştirmekten tam olarak kastınız ne?Hayattan beklentileriniz nelerdir.Hepimiz biliriz ki yüksek beklentiler hayala kırıklıklarına gebedir.Elbette hayatta yüksek beklentiler olmadan bir yerlere gelmek o kadar kolay değil ama önemli olan o hayal kırıklıklarıyla nasıl mücadele edebildiğiniz.

Benim bir dolu hayal kırıklığım var mesela.Bir kısmı İngilizce " what if " şeklinde öyle olmasaydı şu an sen nerede olurdun sorularıyla doğrudan alakalı.Anladım ki kendi kırgınlıklarım içerisinde yaşamak bu durumu çözmüyor.İnsanlar neden tarihi objelerin koleksiyonunu yapar sadece hobi midir?Otomobil koleksiyonerlerinin çoğu kendi çocukluklarının arabalarını toplar mesela.Artık karakter ve kültürü oturmuş insanlar ise her dönemden toplar.

Aslında pek çoğumuzun takılı kaldığı yerler var.

Ortaokulda hayatımın değiştiği an Anadolu lisesini kazandığım andı.Belki hiç o kadar sevinmedim hayatımda.Çalıştım eksiğimi fark ettim üzerine yoğunlaştım.Dua ettim.Lisede her şey on numara değildi ama beni ben yapan deneyimlerdendi.

Üniversite hayatı başka şehirde okumak benim için önemli bir deneyimdi.Kendi başıma sorun çözmem gerekiyordu.

İş hayatım yer altında işe başlamam dönüm noktasıydı ve işi bırakıp kpss hazırlanmam hayatımı değiştiren bir dönüm noktasıydı.

Muhtemelen evlilik de hayatımı değiştiren bir dönüm noktası olacak.Hayatta hepimizin kırılma anları vardır.Anglo-Sakson öğretiye göre hayat bilinçli tercihlerden ibaret.Seçtiğiniz her şey sizi farklı bir noktaya taşıyor.

Mümin Okan'ın dediği gibi kitap okumak bakış açınızı değiştirir.Bir yerden hayatınızı değiştirir.Ben hep hayatımda mucize bekledim lisede.Birden notlarım düzelecekti.İsmini bilmediğim o depresyondan kurtulacaktım.Her şey çok iyi olacaktı ama hayallerimde.Bir fantastik kurgunun hayali evreni gibiydi.Baş rolde ben.Her şey ideal ve eksiksiz...

Lise son ikinci dönem ve belki birinci dönem sonu değişen matematik hocamız çok etkili olmuştu.Hayatta sihirli değnek yok derdi herkes ama her halde kırkıncı söyleyen o olduğu için sihirli değnek aramayı bıraktım ve kendi kendime bir şeyler yapabileceğim gerçeğine odaklandım.

Şu an için çok afili hikayelerim yok cebimde toros alacak para vardı ve ben gittim şirket kurdum şu an AMG'ye biniyorum gibi bir cümle kuramayacağım ama mesela okuduğum kitapların birikimi güzel bir yeteneğim var ve roman yazmak istesem yazacağım konularda gerçekten başarılı biri olabileceğimi hissediyorum ama o hikayeye başlamadım mesela.Kim bilir belki dönüm noktam olur.

Bu arada hepimiz için koca bir amin.Miraç kandiliniz mübarek olsun.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla