Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-04-2016, 05:09 PM   #49 (permalink)
firdevsi ala
Yüzbaşı
 
firdevsi ala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Mesajlar: 605
Tesekkür: 143
249 Mesajinıza toplam 320 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
firdevsi ala is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA



1.GÜN BİLİNÇ



Niyet


Bugün yaşamımın her alanına daha yüksek bir bilinç getireceğim. Düşüncelerimin, seçimlerimin ve karşımdaki tüm seçeneklerin farkına varacağım. Yaşama tepki vermekle yetinmeyecek, bilinçli bir şekilde bana huzur ve değer katacak düşünce ve davranışları seçeceğim.




Ana Fikir


Gerçekliğinizi yaratan şey bilincinizdir. Bilinçsiz bir şekilde –akıp giden düşüncelerinizin, davranışlarınızın ve duygularınızın farkına varmadan- yaşamayı seçerseniz arzuladığınız geleceğe doğru yol alamazsınız. Oysa davranışlarınızın ve tepkilerinizin farkına vardığınızda kendi kaderinizi kendiniz belirleyebilirsiniz.


Düşünce biçiminizi istiyorsanız yaşama verdiğiniz zihinsen ve duygusal tepkileri samimiyetle ele almalısınız. Düşüncelerinizin enerjinizi ve duygularınızı nasıl etkilediğini anlarsanız çok daha bilinçli seçimler yapabilir, yaşamınıza değer katacak davranışları benimseyebilir, sizi gerçek anlamda güçlendiren, onurlandıran düşünce ve tepkileri seçebilirsiniz.


Bu yolla, bilincinizin gücü hayallerinizi gerçekleştirme yolunda en önemli etkenlerden biri halini alabilir. Bilinçli seçimler yapma kararınız size huzur ve mutluluk verecek fırsatlar yaratmakla kalmaz, mutlu bir gelecek kurma olasılığınızı da ciddi biçimde arttırır.




Bilinç Uygulamaları


1.Düşüncelerinizin farkına varabilmeniz için duygularınızı araştırmaya açık olmalısınız. Farkına varacağınız olumsuz ya da rahatsız edici duyguların kaynağının düşünceleriniz olduğunu göreceksiniz. Gerginseniz kendinize neden korktuğunuzu sorun. Keyifsizseniz çekindiğiniz, umutsuzluğa kapılmanıza yol açan şeyin ne olduğunu belirlemeye çalışın.



Olumsuz duyguları besleyen düşünceleri ortaya çıkarın. Gerekirse korkularınızı, yargılarınızı ve olumsuz olasılıklarınızı kağıda dökün. Önünüzdeki olumlu seçenekleri değerlendirin ve kendi kendinize şu soruyu sorun: Neden olumlu yolu seçmiyorum?

2.Davranışlarınızın bilincine varın. Sizi güçsüz düşüren, alçaltan seçimler yaptığınızı görürseniz, kendinize bu alışkanlıklardan kurtulabileceğinizi ve daha olumlu seçimler yapabileceğinizi söyleyin. Başlangıçta küçük değişiklikler gerçekleştirin. Unutmayın, mükemmel olmak zorunda değilsiniz; farkına varmaya başlayın yeter.


Bilinç Olumlamaları


Gündelik düşüncelerim konusunda giderek daha fazla bilinçleniyorum. Arada bir durup yaşamımdaki enerji hakkında düşünüyorum. Bilinçli bir şekilde, güven, uyum ve huzur veren düşünceleri seçiyorum.


Giderek tüm gündelik davranışların –yemek yeme biçimim, zamanımı geçirme yöntemim ve diğer insanlarla etkileşimlerim- konusunda bilinç kazanıyorum. Niyetlerimi destekleyen onurlandırıcı seçimler yapıyorum.


Zengin bir bilinç içindeyim. Yaşamımdaki harika şeylere odaklanıyorum ve daha fazlasına ulaşmaya hazırım. Her gün, yaşamak istediğim enerjiyi, düşünceleri ve duyguları seçerek kendi gerçekliğimi bilinçli bir şekilde yaratıyorum.





firdevsi ala isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla