Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2016, 02:17 PM   #3 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: kendine guven

Genelde bu üç telkin beraber dinlenildiği zaman daha çok işe yarıyor.Bunun nedeni ise kişinin kendisini güvensiz hissetmesine neden olan kalıpların geçmişte yaşanan bazı olaylarla bağlantılı olması.Mesela geçmişte bir şey yaptınız.İlk okulda andımızı okumaya çıktınız ve okurken heyecanlandınız. Kekelediniz , unuttunuz bir kısmını.Arkadaşlarınız size güldü , hocanız azarladı.Aileniz utanç duydu...Bu sizin içinizde ben suçluyum ben hatalıyım ben yalnışım düşüncesi oluşturdu.Kimsenin önüne çıkmamalıydım düşüncesi oluşuyor.

Aynı şekilde hep azarlandığın , suçlandığın bir çocukluk yaşadıysan bu seni ister istemez kendine daha az güvenli bir insan haline getiriyor.Onaylanma isteği ya yanlış yaparsam ya bana kızarlarsa düşüncesi sende bu şeyi kesin yapamam fikrini ve beraberinde o işi yapmaktan vazgeçmeyi getiriyor.

Sen suçluluk telkini dinlediğinde aslında kendinde öz güvensizlik oluşturan o şey için kendini af ediyorsun.Böylece içinde ki o negatif inanç ve düşünceler yok oluyor.

Birde ister istemez sende bir eziklik varsa (loser edebiyatı) ki mesela hep bastırılan bir çocuksan içine kapanıyorsun ve ezik bizim dilimizle garip oluyorsun.Egon düşüyor.Bir mekana gidilince kola istiyorum diyemiyorsun onlar ne söylerse aynısını istiyorsun.Bireysel seçimlerinden vaz geçiyorsun.Egon sönükleşiyor aslında bu iyi bir şey ama bu egonun nasıl sönükleştiği çok önemli.Sen kendini hakir görerek bunu yapıyorsan aslında kendini aşağılıyorsun.

Aslında bu üçü birbiriyle ilintili.Sadece kendine güveni dinlersen belki sadece bir rahatlama sağlayacak ama asla o durum gerçekte kökeni iyileşmediği için iyileşmeyecek.

Evet tek telkin dinlediğin zaman 80 saat yani 10 gün dinleme ile o durumu değiştiriyorsun.Dört telkin aynı anda dinlediğin zaman ise 40 gün dinlemen gerekiyor ama bu telkinler birbirlerine yardımcı telkinler olduğu için belki direnç göstermeden davranış kalıbının değişmesini sağlıyor.

Eğer yüksek dirençler yaşarsan değil 80 saat belki 240 saat bile yeterli olmayabilir.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla