Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2016, 09:35 AM   #4 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: cekirdek inanc

Her insanın hayatında kendini güvensiz hissedeceği , yetersiz hissedeceği , eksiğim diyeceği anlar olabilir.İşte , okulda ,evde veya herhangi sosyal bir yerde.

Örnek vermeme gerek yok her halde.Bunların bazıları tekrarlanan şeylerdir bazıları tekrarlanmaz.Bunu sayı doğrusu gibi düşün.Yaşadığın bu olumsuzluk hayatında sıfır noktası gibi.Eğer bu durumu aşarsan bir daha bu duyguyu yaşamazsın. Senin için gerçek bir sıfır olur. Bu durumu aşamazsan sayı doğrusunun başlangıç noktası olur.Hep üst üste gelen şeylerde aynı sıkıntıyı yaşarsın ama yaş olarak geçiş devresindesin.Kalıcı da geçicide olabilir.

Çekirdek inançta ise çok daha diplerde özellikle 0-10 yaş arasında yaşadığın şeyler daha etkili.Çocukluk evresinin anıları o kadar canlı olabiliyor ki insan unutamıyor. Alzheimer hastaları mesela beş saniye öncesini unutur ama çocukluğunda yaşadığı her şeyi anlatır.

Birde öğrenilmiş çaresizlik denen bir durum var.Sen sosyal hayatta hep aşağılanırsan , devamlı azar işitirsen , arkadaşların olmazsa , sevgi ile büyümemişsen , ailenin seçilen ve sevilen çocuğu değilsen , istenmeyen veya beklenmeyen bir gebeliksen , bir şekilde içine sen fazlalıksın gibi düşünceler girmişse o yaşadığın duruma göre bir koruma iç güdüsü veya koruma psikolojisi oluşturursun.

Sosyal hayattan kaçar kendini odana kapatırsın mesela insanlarla diyaloğun olmaz çünkü senin için insanlar sana acı verici bir uyaran.İstisnası yok bunun.(Realitede var ama sen kendi gerçekliğini oluşturmuşsun)

https://kidim2013.wordpress.com/2015...-ustun-dokmen/

Şurada şöyle güzel bir Üstün dökmen yazısı paylaşılmış.

https://kidim2013.wordpress.com/2015...-ustun-dokmen/

Bu arada bir önceki yazıda anlatmak istediğimi anlaman için MacFarland filmini izlemeni tavsiye ederim.Film yeni.Torrentten bulabilirsin ayrıca muhakkak alt yazılı izle (uygun alt yazılar mevcut).

Bir ağabey tavsiyesi.Hayatında hiç bir şeyin bir günde gerçekleşmeyeceğini öğren.Arada pek çok şey yaşayacaksın , seni geriye atan pek çok şey olacak.Kolay başarılmadığı için başarı gerçek bir başarı oluyor.Tüketim kültüründe yaşıyoruz. İnternetten istediğin şeyi iki dakikada sipariş ediyorsun.Bir günde geliyor.Ertesi gün ise üzerinde cebinde.Sonra bir ay geçmeden soğumuşsun.Kolay kazanılan şeyler --bilgi ,para , kıyafet , başarı-- kalıcı olmuyor.Emeğin az çünkü.

Telkinler hakkında tavsiyem en az altı ay istediğin telkinleri dinle etkilerini iyice düşün taşın eğer sana etkilerinin geçici olduğunu düşünüyorsan veya yüz üzerinden 50 veriyor , veremiyorsan.O konunun geçmişinde bir yerlerde seni meşgul ettiğini düşünüyorsan ve kalıplaştığına inanıyorsan , kendin hakkında uzun zaman süre gelen olumsuz düşüncelerin varsa (benden adam olmaz , beceremem , herkes benden iyi) , kendini kendini motive edemiyor ama biri seni gazladığında motive oluyorsan ve biri şunu yap , şöyle yap demedikçe o işi yapamıyorsan , sen yaparsın demedikçe yapamıyorsan işte o zaman çekirdek inancı bir düşün.

Uzun cümle konusunda kendimi aştım. (Aferin hep böyle diye kendime fiyakalı cümleler kurayım bari kimse söylemezse ben varım.)
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla