Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2016, 02:11 PM   #2 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: cekirdek inanc

Ücretsiz telkinler forumdan indirebildiğin yaklaşık 30 adet telkin.Benim bildiğim ve buradan okuduklarım kadarıyla şöyle.Bunları ücretli alınca ekstra bir şey eklenmiyor.Sadece senin ismin ekleniyor.Tam scriptleri bilmiyorum ama şöyle bir örnek olsun.(Hatalı değilimdir İnş'Allah) Mutluluğu kabul ediyorum. Ben Kıpçakbeyi mutluluğu kabul ediyorum.

İsme özel için daha etkili diyorlar ama ben isme özel sadece çekirdek inanç telkinlerini aldım.

Herkesin etkilenme eşikleri bir değil.Neticede telkin dediğimiz şey senin bilinçaltına iyi sözcükler fısıldanması bir nevi gaza getirmek.Mesela ben olumsuz cümlelerle çok büyüdüğüm için beni olumsuz cümlelerle gaza getiremezsin.Amerikan kaynaklı özel kuvvetler eğitiminde bu vardır.Adam aşırı rahat bir dünyadan gelip asker olunca askerlikle askerciliği bir sayıyor.

Bunu tahlil ettikleri için Amerikalı askeri uzmanlar direk onların bilinçaltı kodunu biliyor.Adam bok içinde sürünürken yapamayacaksın işte bırak bu eğitimi git evinde rahat döşeğinde maçını izle , aç koka kolanı diyor eğitmenler.Evet adamların o an yüzde yetmiş beşinin aklından bu geçiyor ve mental olarak hazır olduğundan hem de onaylandığını görünce bırakıyor.Buraya kadarmış diyor.Kafası farklı çalışan insanlar ise bunu düşünmeyip yerine görevi tamamlama , arkadaşına destek olma bir adım daha atma gibi farklı bir şeyi veya sadece inadı devreye sokuyor.Bu adamlarda eğitimi tamamlıyor.

Bizde ise kısmen işe yarayan bir yöntem.Refüze et ne olacak ki derim.Mesela komutan beni kazanmaya zorlasa , hiç bir farkın yok diğerlerinden , bunu herkes yapabiliyor , başarabilirsin gibi gazlasa kendimi bir adım ilerisi için zorlarım.Bana inanları yüz üstü bırakmamak için zorlarım.Bu benim psikolojim.Herkesin psikolojisi farklı.

Ben çoçukluktan beri bir şeyleri başaramayacağıma inanan insanlar arasındayım yeterince değer görmemişim kötü hocalarım olmuş vs.Az çok bizim askerin durumu böyle profosyonellerden bahsetmiyorum.Vatan borcu olarak askerliğini yapan Anadolu gerçeğinden gelen insanlar böyle.

Adriana Lima ile karşılaştığını ve ona çok güzelsiniz dediğini var say.Adriana Lima'nın aklında bu konuda böyle bir şüphe yok (Tamam.Ben öyle zannediyorum .) bunu gayet doğal karşılayacak. Zaten ben dünyanın en güzel kadınlarından biriyim öz güvenine sahip.Bu iltifatı güzel bir biçimde karşılayıp size gayet rahat bir biçimde karşılığında bir söz söyleyecek.Siz de çok yakışıklısınız.Burada sen öz güven sorunu yaşamıyorsun sende bu iltifatı tüm kalbinle kabul edeceksin.

Çirkin olduğunu düşünen veya kendini güzel bulmayan bir bayana aynı sözü söylediğini düşün.Kendinden emin olamayacak acaba bana mı söyledi diyecek.Muhtemelen toplum içinde kibarlık yapmaya çalışıyor diye düşünecek.Kafada bin bir şey geçirecek.Ya çok sağ ol gibisinden cılız bir tepki verecek.

Aynısını erkek versiyonuna uyarlayabiliriz.Sadece kafa manuel çalıştığı için höyk ,ne , ha error bipip oluyorsun.Kalıyorsun.Aslında sende kendine bunu yakıştıramıyorsun çünkü .Zamanla bu sana tekrarlanınca artık bu konuda öz güven sorunun kalmıyor.

Elbette bunun farklı nedenleri olabilir vücudununu sevmeme (koca kulaklıyım , kemerli burnum var , göbeğim var ,saçlarım şekle girmiyor vs) pek çok nedeni var.

Bu nedenle telkinler herkes de iş lap diye yaramıyor.Eğer bu inançlar çok derinde ise çekirdek inanç işe yarıyor.Ben telkinleri dinledikten ve kısmen ve azar azar başarı görmeye başladıktan altı ay sonra yaptırdım.Öyle telkinler bir anda beni değiştirmedi.Bende düşündüm ve yaptırdım.Yap veya yapma diyemem ama ben kendi tecrübelerimi aktarıyorum.Öyle birden değişme olmadı bende ama bazı küçük değişimler var ve yazıyorum.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla