Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-11-2015, 01:43 AM   #3 (permalink)
zahid
Üsteğmen
 
zahid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2010
Bulunduğu yer: Güzellikler Diyarı
Mesajlar: 288
Tesekkür: 609
209 Mesajinıza toplam 756 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
zahid is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Yardım Edin Çok Sıkıldım Artık

Hayırlı Akşamlar Ufuk,
Öncelikle hissettiklerini çok iyi anlıyorum.Geçmişimde ben de epey sessiz çocuktum.Özellikle ilkokulda beni hatırlayanlar sessiz çocuk diye hitap ederler.Ki bir arkadaşımla görüştüğümde 3-4 sene evvel sanırım Sen arka taraftadaki sessiz çocuk degil misin?" diye sorduğunu hatırlıyorum.
Bu sessizliği kendi lehine çevirmenin en güzel yolu kendini olduğun gibi kabul etmektir.Kendinle barışık olmaktır.Ben senin kardeşin olarak sana bir takım tavsiyeler vermek istiyorum.
1)Bir günlüğün olsun.Her akşam (2 günü geçmesin)Ona aklına gelebilecek her türlü şeyi anlat.Belki belli bir süre sana zor gelecektir.Ama belli bir süre sonra(genelde 21 gün içerisinde) sana çok normal gelmeye başlayacak.Bu senin anlatım ve iletişim gücünü arttıracaktır.Aynı zamanda kendini tanımanı sağlayacaktır.
2)Kendine en az 3 dalda bir hobi belirle.Benim hobilerim kişisel gelişim,Alternatif tıp ve fotoğrafçılık.Ve bu hobilerin hakkında her gün yeni bilgiler edin.Bu seçeceğin hobiler ileride iş hayatında da sana çok faydalar sağlacaktır.Münir Arıkan söylemişti galiba"Her şey hakkında bir şey,Bir şey hakkında herşeyi bilin" diye:Senden tam da bunu istiyorum.
3)Ben İzci liderliği yapıyorum aynı zamanda.Bir başka tavsiyem de bulabiliyorsan izci kulubu bulman.Eğer yaşın 18 yaşından küçükse izci olarak,Büyüksen Gönüllü liderlik yapabilirsin.İzcilik bambaşka bir deryadır.İzcilik insanı her türlü yönde geliştirir.Ki orada ekip ruhunu öğrenirsin.Orada ki oba/öbek/ekip arkadaşların senin aynı zamanda ileride en iyi dostların oluverirler.
Bu tavsiyelerime uyarsan zamanla açılırsın inan bana :)
Aynı zamanda sessizlik bazenleri öyle güzeldir ki.Sessizlikte dinlemeyi öğrenirsin.Ruhun sukut bulur,Rahatlarsın.İletişimde de 1.faktör iyi dinleyici olmaktır.Ben konuşmaktan ziyade dinlemeyi daha çok severim.Daha çok şey öğrenirsin.Daha sonrasında bu konuyu daha detaylı şekilde konuşmak isterim.Ben olsun sitedeki diğer arkadaşlar olsun senin için yardıma hazırlar.Bunu unutma olur mu?Bunun dışında söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.Daha sonra görüşmek dileği ile.Esenlikle Kal :)
__________________
zahid isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla