Konu: Merhaba,
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-09-2015, 01:03 PM   #7 (permalink)
mutluhayatim
Üsteğmen
 
mutluhayatim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2015
Mesajlar: 233
Tesekkür: 231
127 Mesajinıza toplam 188 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mutluhayatim is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Merhaba,

1. Otizmi asla bir hastalık olarak görmeyin. Lütfen öncelikle konuşmalarınızdan başlayın. Olumsuz tüm kelimeleri atın. Boğuşmak gerçekten çok ağır bir kelime. 4 yaşında küçücük bir bebekten bahsediyoruz. Şuan siz bebeğinize ne verirseniz alır bu yaşlarda çocukların algıları çok açık olur o yüzden ona eğitim verin. Eğitici oyunlar oynayın. Sakın şunu unutmayım otizmli insanlar asla kötülük düşünemezler ve insanları koşulsuz severler. Hiç düşündünüz mü belki bu size Allahın bir lutfu olabilir ve ne kadar çabalarsanız o kadar iyiye gider. Lütfen çocuğunuzu eksik yada farklı görmeyin. O normal bir çocuk önce bunu bir kafanızda oluşturun sonra herşey daha güzel olur. Bence telkin konusunu Atakan beyle konuşmanızda fayda var.
2.13 yaşındaki çocuğunuzun aslında tek uyuyamaması normal bu sorunla karşılaşan bir çok ebevyn var. Önce sorunun ne olduğunu anlamaya çalışın. Karanlıktan mı korkuyor, cinlerden mi, yoksa yakın zamanda biri mi öldü bu tür sebepler ve bilinçsiz konuşmlar çocukları çok kolay etkileyebiliyor. Ego güçlerindirici ve kendine güven telkinleriyle başlayabilirsiniz. İsterseniz suçluluk duygularınıda ekleyebilirsiniz.
Ayrıca çocuğunuzun ilgisinin telefon ve pc olmasının sebebi siz olabilir misiniz? Oyalansın diye eline vermiş olabilirsiniz önceden vs. Ama önemli olan bundan sonrası. Pc için bir saat sınırı koyabilirsiniz mesela. Uymadığında güzelce ve masumca cezalandırıp uyduğunda ise küçük ödüller koyabilirsiniz.
3. Lütfen olumsuz düşünmeyin. Düşüncelerimiz hayatımızı şekillendiriyor. Ne düşünürsek hayatımıza onu çekeriz. Korkularınızdan arının ve kendinizi güvende hissedin. eşinizin yanında olun ne karar verirse versin onun hep yanında olduğunuzu hissettirin. Bakın eğer şanlı olduğunuzu düşünürseniz şans size gelir. Şsansız olduğunuzu düşünrseniz şanssız olursunuz.
4. Size bir önerim var. The circle diye bir kitap var yazarı laura day o kitabı alın ve okuyun eşinizle birlikte. İç ve dış engelleri dikkatlice okuyun.
Lütfen olumlu düşünün ve gülümseyin. Hayatınız daha güzel olacaktir. :)
mutluhayatim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla