Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-01-2015, 10:35 PM   #44 (permalink)
exilee24
Teğmen
 
exilee24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2013
Mesajlar: 113
Tesekkür: 366
95 Mesajinıza toplam 218 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
exilee24 is on a distinguished road
Standart Cevap: exile'nin degisim günlüğü

Bilinçli Başa Çıkma Yollarından Oto Hipnoz Tekniği :
Holland ve Tarlow (1980) bir insanın kendi kendini hipnotizma edebileceğini ve böylece istenmeyen düşünce ve duyguları atıp, daha istenilen bir düşünüş ve duyuş biçimine girerek, kaygı ve gerginliği atabileceğini ileri sürmüşlerdir. Teklif ettikleri teknik şu basamakları içerir:
1) Rahat bir sandalyeye bedenin yukarı kısmını dik tutacak biçimde oturun. Sandalye boş bir duvardın 1.5 veya 3 metre uzaklıkta olsun. Duvarda ...gözünüzün hizasından 30 cm. yüksekliğinde bir noktayı, bir yapıştırarak ya da toplu iğneyle işaretleyin.
2) Gözünüzü duvardaki noktaya dikin ve hiç acele etmeden sakin bir biçimde nefes alıp vermeye başlayın. Her nefes alıp verişte, 10’dan 0’a doğru birer birer sayın
3) Bir rakamına ulaştığınızda duvardaki noktaya bakmaya devam edin ve bu arada elinizin ve kolunuzun ağırlaşmaya başladığını başladığını ve onları kıpırdatmanızın mümkün olmadığını düşünmeye başlayın.
4) Şimdi göz kapaklarınızın gittikçe ağırlaştığını ve gözlerinizi açık tutmanın gittikçe zorlaştığını düşünmeye başlayın. Göz kapaklarınız sanki onlarda ağırlık asılıymış gibi aşağı doğru kapanıyor, gözünüzü açık tutmak olanaksız hale geliyor. Şimdi gözlerinizi kapatın (belki bu anda göz kapaklarınız kendiliğinden kapanır).
5) 2.adımda olduğu gibi yine 10’dan aşağı doğru saymaya başlayın ve her sayışta derin, muntazam ve sakin nefes alıp verin. Sadece nefesinizi düşünün ve başka hiçbir şey düşünmeyin. Nefesinizi çaydanlıktan çıkan bir su buharı gibi düşünün ve sanki görüyormuş gibi buharın burnunuzdan girişini, ciğerinize gidişini ve sonra yine burnunuzdan çıkışını hayal edin.
6) Nefes alış veriş sayımını yaparak bir sayısına geldiğiniz zaman kendinizi bir banyo küvetinde ılık su içine gömülmüş tamamen gevşek bırakın, kendi kendinize “Gevşe, tüm vücudunu gevşek bırak” deyin. Vücudunuzu suyun içinde gömülmüş ve tamamıyla gevşemiş durumda bırakın, bu durumu devam ettirebildiğiniz kadar sürdürün. Aklınıza düşünceler gelmeye başlayıp, günün sorunlarıyla ilgili planlar yapmaya başladığınız andan itibaren gözünüzü yavaş yavaş açın ve bir süre o durumda gözü açık kaldıktan sonra kalkıp, günlük faaliyetlerinize başlayın.
Güncel Psikoloji
St Clements University/Türkiye Yayınları

Devamını Gör

exilee24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla