Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2014, 09:38 PM   #32 (permalink)
exilee24
Teğmen
 
exilee24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2013
Mesajlar: 113
Tesekkür: 366
95 Mesajinıza toplam 218 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
exilee24 is on a distinguished road
Standart Cevap: exile'nin degisim günlüğü

zihninizi kısa bir tatile çıkarmak için 7 ipucu:

1- Yatakta kitap okuyun. Bu stresten çok güzel bir kaçış yöntemdir. Yatak odanızda kitap okuduğunuzda yatak odasının dışında bıraktığınız tüm gerilimle yüzleşme gücünüzü şarj etmiş olacaksınız ve kendinizi tazelenmiş rahat hissedeceksiniz. Çünkü yatağınız bilinçaltınız için sıcak, rahat, konforlu ve dinlendirici huzurlu bir yerdir. Ve o yerde bir kitabın sayfalarında kaybolmak, kitabın anlattıklarına odaklanarak zihninizdeki tüm diğer düşünceleri unutup stresten bir süre uzaklaşmak için mükemmel bir yoldur. Sonrasında o düşüncelerle daha güçlü, daha zinde bir şekilde uğraşmanıza yardımcı olur. Bedensel olarak da rahat ve dingin bir ortamda yapılan bu aktivite kendinizi şarj etmek için etkili bir yöntemdir.
2- İmgeleme yapın. Gözlerinizi kapatıp sizi gevşeten, rahatlatan sakin hissettiren huzurlu bir yerde olduğunuzu hayal ederek kendinize birkaç güzel dakika hediye edin. Bunu yaparken tüm duyularınızı da işin içine katın. Mesela hafif bir meltem esintisinin yüzünüzde hissettirdiklerini hayal edin… deniz kenarında dalgaların sesini dinlerken o masmavi manzaraya bakın, manzaranın keyfini sürerken ayağınızın altındaki kumların dokusunu ve keyif veren hafif sıcaklığını hissettiğinizi canlandırın içinizde… Belki de çiçekli bir bahçede gezinirken güneşin yüzünüzde oluşturduğu ılık tatlı hissi veya çiçeklerin o rahatlatan güzel kokularını hayal edebilirsiniz.. Tüm duyguları katın işin içine. Görme.. koku… (deniz kokusu belki), dokunma, hisler, işitme vs… Ya da geçmişte kendinizi çok sakin, huzurlu hissettiğiniz bir anı ve anıyı tekrar hayal edin ve bunu yaparken baştan ayağa her hücrenizi sırayla gevşetmeye odaklanın. Bedeninizdeki gergin hissettiğiniz yerleri farkedip bilinçli olarak o bölgeleri serbest bırakın, gevşetin.
3- Mutlu ve güzel anlarınızda çekilmiş eski fotoğraflarınıza bakın. Mesela güzel bir tatilde çekilmiş fotoğraflarınıza… ya da arkadaşlarınızla gittiğiniz çok güzel bir restoranda keyifli bir yemek yerken çekilmiş fotoğraflarınıza.. ya da keyifli ve huzurlu zaman geçirdiğiniz hatıralarınızı içeren eski fotoğraflara bakın… O duyguları hatırlamak için kendinize birkaç dakika verin. Fotoğraflara bakmak, o anılarla ilgili duyguları tekrar içinizde hissetmenizi sağlar. O anlarla ilişkilendirilmiş duyguları tekrar çağırmak için güzel bir yoldur.
4- Pencereden dışarı bakın. Dikkatinizi sizi strese sokan konunun haricindeki başka bir şeylere odaklamak için güzel bir yöntemdir. Pencereden dışarı bakarak bir süre dışarıda olan bitene odaklanıp dışarıda gördüğünüz her şeyi tüm ayrıntılarıyla inceleyin… Sokakta insanlar varsa onların elbiselerini inceleyin mesela.. ya da nasıl yürüdüklerini… arabalar geçiyorsa hengileri güzel görünüyor, hangileri kirli.. park etmiş kaç araba var.. yanlış parkeden var mı… dışarıda kediler köpekler varsa ne yapıyorlar? Peki kuşlar? Ya bulutlar… şekilleri bişeylere benzetebiliyor musunuz? Zihninizi bir süre bu tür şeylere odaklayarak birkaç dakika dışarıya bakarak hayaller kurmak için kendinize vakit ayırın.
5- Sakinleştirici gevşeme Cd’leri dinleyin. İnternette bir çok gevşeme amaçlı müzikler, kayıtlar ve gevşeme Mp3′leri bulabilirsiniz. Bu tür gevşeme Mp3′leri dinlemek için zaman ayırmak kesinlikle çok faydalıdır. Bu tür kayıtlar içeren CD’ler alabilirsiniz. Ya da içinde dalga sesleri, kuş ve doğa sesleri, rüzgar, yağmur ve hatta Alfa ve Teta frekansları içeren kayıtlar dinleyebilirsiniz. Aşağıda sizin için hazırladığım ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir Mp3 kaydı bulabilirsiniz. Bu kayıt aşamalı olarak zihninizi Beta, Alfa, Teta ve Delta zihin durumuna sürükleyecek, hatta sonunda uykuya dalmanızı sağlayacak bir kayıttır. Dinlerken mutlaka kaliteli bir kulaklıkla dinleyin, çok faydasını göreceksiniz. Düşüncelerden dolayı gece uykuya dalmakta güçlük çekenler de bu Mp3′ten faydalanabilir. Kayıt son teknolojiyle hazırladığım etkili bir gevşeme kaydıdır. Ücretsiz olarak burdan indirebilirsiniz
6- Yürüyüş yapın. Egzersiz, zihin için çok güzel bir kaçış yoludur. Yürüyüş ise stresten arınmak ve rahatlatmak için harika bir yoldur. Sakin bir sabah yürüyüşü yapın veya öğle tatilinde yürüyüş yapın, farkı hissedeceksiniz. Bunu alışkanlık haline getirdiğinizde zihniniz bu yürüyüşlerle çok rahatlayacak. Ayağınıza rahat bir ayakkabı giyerek keyifli bir sokakta veya doğada yürümek ise paha biçilmez bir zihinsel tatildir.
7- Otohipnoz öğrenin. Otohipnoz, yani “kendi kendine hipnoz” herkesin kolayca öğrenip kendi kendine uygulayabileceği etkili bir tekniktir. Hayatınızda stres oluşturan her şeyle ilgili otohipnoz uygulayarak bu unsurlara bakış açınızı değiştirebilir, gevşeyebilir, otomatik tepkilerinizi istediğiniz şekilde kendi kendinize revize edebilirsiniz. Zihninizi otohipnozla istediğiniz yere tatile çıkarabilirsiniz. Gevşeme seviyenizi tahmin edemeyeceğiniz kadar yüksek seviyelere çekebilirsiniz. Stresten tamamen arınabilirsiniz.
Ayrıca nefes egzersizleri ve iyi uyku da stres yönetimi için faydalıdır. Gece uykunuzdan fedakarlık etmeyin, uykusuz kalmayın.
Her gün, 5, 10 veya 20 dakikalık zihinsel tatil yaparak kendinizi şımartın. Zihninizi ve bedeninizi stresi azaltma konusunda eğitirseniz yaşam kalitenizin ne kadar yükseldiğini kısa bir sürede farkedeceksiniz. Kendinize bu tür aktiviteler yapmak için günde sadece birkaç dakikanızı ayırırsanız kendinize paha biçilmez bir yatırım yapmış olursunuz. Bu tür kısa süreli basit zihinsel gevşeme egzersizlerini alışkanlık haline getirdiğinizde bir süre sonra çok daha iyi hissettiğinizi fark edip şaşıracaksınız.
exilee24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla