Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-10-2014, 06:17 PM   #29 (permalink)
exilee24
Teğmen
 
exilee24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2013
Mesajlar: 113
Tesekkür: 366
95 Mesajinıza toplam 218 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
exilee24 is on a distinguished road
Standart Cevap: exile'nin degisim günlüğü

Allah Sevdiği Kuluna niye çektirsin


"Allah Sevdiği kuluna çok çektirirmiş. Mükafatı diğer tarafta verirmiş ! "

Niye ?


Sen sevdiğin insanın sırf sevdiğin için , kaza geçirmesini, kafasının gözünün patlamasını, sürünmesini , acı ve eziyet çekmesini istiyormusun ? Sonra da mükafatını bir canı çıksın iyice sonra vericem diyormusun ? Kıyabiliyormusun ? için elveriyor mu ?


Ya da uzun bir yoldan gelen sevdiklerinin sana ulaşırken başına her türlü bela gelmesi için dua ediyormusun ? Ya da diliyormusun ?


Mümkün değil di mi ?


Peki senin dahi içinin almadığı bir durumu hangi cüretle Yüce Yaradana Yüklersin ? Hangi cüretle ona bu gaddarlığı yakıştırırsın ? Demek ki sen onu anlayamadın.. ve artık anlama zamanı geldi..

Yüce Yaradan HEPİMİZİ, i Sevgiyle , Işıkla ve tüm ilahi varlıklarını , meleklerini rehber olarak bize göndererek, ONA bilinçlenmiş, tekamülünü başarıyla bitirmiş, aydınlanmış ve sevgiyle dönmemiz için bekliyor..


Bana hayatım boyunca çok haksızlık yapıldı !
Niye yaptırdın ? Kafanı niye kullanmadın hakkını cesaretle savunmadın ? Ya da O durumdan en az zararla ya da zarar görmeden çıkmak için niye seçeneklerini araştırmadın kullanmadın ? Niye defalarca olmasına izin verdin ? Neden Tekamülünü, yaşaman gereken karmayı çabucak bitirerek hayatın farklı bir basamağına çıkmadın ?

Ben hayatım boyunca çok eziyet , çok çile çektim !
Elbette Tekamülün gereği yaşaman gerekenleri yaşadın. Fakat en fazla 3 - 5 olayda "Bir dakka ben niye bu kadar eziyet çekiyorum. Bunun bir kurtuluşu çaresi olmalı" demedin ? Neden seçeneklerini görmedin ? Yüce Yaradan bize her türlü seçeneği vermiş aklını kullan bul ve yaşa diye ! Neden Tekamülünü, yaşaman gereken karmayı çabucak bitirerek hayatın farklı bir basamağına çıkmadın ?


İşte bu düğümleri çözmek uyanmak ve ayağa kalkmak için geliyoruz Hayata. Eğer hayatın boyunca hep aynı şeyleri yaşadıysan, olay Hayatta, kaderde falan değil. SEN'de ! Sen bir türlü uyanıp ayağa kalkamadın ! Hayatını hep Günah Keçisi arayarak geçirdin ve dönüp kendine bakmadın. Hayatının kontrolünü eline almadın. Kendini Sevmedin. Kendine Güvenmedin. Allah Allah dedin fakat onun verdiği gücü, kelamı doğru yorumlayamadın ve de kullanamadın. Aslında O OLduğunu farketmedin. Çünkü hep korktun.. Korkarak baktın , korkarak baktırdılar ve sende hep ONDA korkuyu gördün.
Halbuki Allah SEVGİ'nin ta kendisi.. Dikkatli baksaydın ONDA kendini görecektin. Kendinde de ONU..

Günah Keçisi aramayı bıraktığımız ve Gücümüzü farkettiğimiz AN'da saklı herşey..

Şimdi Değişim Zamanı...

Bu eski düşünceye ve sisteme ait, bizi aşağıya çeken tüm eski arabesk sözleri ve öğretileri artık hayatımızdan çıkarıyoruz. Herkesin Kendine göre tekamülü olduğunu, Yüce Yaradanın bize özgür irade verdiğini ve aklımızı kullanarak, farkındalığımızı arttırarak ve bilinçlenerek hayatımıza istediğimiz gibi şekil vereceğimizi biliyoruz.

Tüm Kainatın SEVGİ ENERJİSİ ile yaratıldığını ve bizlerin de onun bir parçası olduğunun farkındayız.
Yüce Yaradanın, uyanıp ayağa kalkmamız ve onun ışığına ulaşmamız için ihtiyacımız olan herşeyin bizde mevcut olduğunu biliyoruz.
Hepimiz birer IŞIK olarak aynı kaynaktan gelen muhteşem Ruhlar olduğumuzun bilincindeyiz.
Yaradalışımızın özünde olan YARATICILIK, FARKINDALIK, GÜÇ, KONTROL, DENGE, BEREKET VE NEŞE 'yi hayatımıza uygulamayı öğreniyor ve hayatımızı bize bahşedilen kendi özgür seçimimizle, istediğimiz gibi kendimizin ve bütünün hayrına niyet ediyor , yaratıyor ve yaşıyoruz.
Kendimiz için ne diliyorsak herkese aynı saf niyet ve sevgiyle aynısını diliyoruz. Biliyoruz ki ne düşünürsek onu kendimize mutlaka çekeriz.

BEN DENGEYİM. Hayatımın her noktasını, duygularımı, davranışlarımı, konuşmalarımı Denge'de yaşıyorum.
BEN KONTROLÜM. Hayatımı kontrol edebiliyor ve kimseyi bundan dolayı sorumlu tutmuyorum.
BEN FARKINDALIĞIM. Hayatımda yaşadığım karmalar zinicirinde öğrenmem gerekenlerin farkediyorum ve temizleyerek ilerliyorum. Hayata dair hayatın içinde gerçekleşen herşeyin Bilginin, Işığın ve Değişimin Farkındayım.
BEN YARATICILIĞIM. Yüce Yaradanın bana verdiği yaratıcılık gücünü kendimin ve bütünün hayrına pozitif düşünerek ve niyet ederek , Yüce Yaradana tam teslimiyette, inanarak ve güvenerek hayatımı yeniden yaratıyorum.
BEN BEREKETİM. Yaradanın sonsuz kaynağındaki maddi , manevi sonsuz bereketi hem kendime hem de bütünün hayrına sevgiyle çekiyorum. Ben herşeyin en iyisine layığım ve fazlasıyla hak ediyorum.
BEN GÜCÜM : Yaradılışımdan gelen tüm özelliklerimin ve gücümün farkındayım. Ben insan olmayı öğrenen güçlü ve cesur bir ruhum ve bunu insan olarak bedenlendiğim bu hayatıma da sevgiyle yansıtıyorum.
BEN NEŞEYİM. İnsan olduğumun farkındayım ve hayatı neşeyle, gülerek , keyifle , sağlıkla ve özgürce yaşıyorum. Hayatımı ELALEM kaygısı olmadan gönlümce yaşıyor ve Ben de başkası için ELALEM dediklerimden biri olmamak için, herkesin hayatına ve seçimlerine saygı duyarak yargılamayarak sevgiyle yaklaşıyorum.

Hepimizin ve Bütünün Hayrına IŞIK OLsun, SEVGİ OLsun..
Ve de öyle..

Alev Cedimağar
exilee24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla