Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-04-2014, 12:06 AM   #2 (permalink)
Pelish
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2014
Mesajlar: 66
Tesekkür: 40
53 Mesajinıza toplam 89 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pelish is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: İnsan İlişkilerimde Bozulma

Celil Merhaba;

İlk başta sitemize üye olup sorunlarını çözüp gidecek gibi mesaj attığını gördüm, bende hemen yardımcı olmaya çalışayım dedim :)

Senin asıl konuna gelirsek, hayatında yaşadığın olumsuz veya olumlu olarak gördüğün fakat bilinç altındaki halen olumsuz olan bir olaya bağlı bir bunalım gibi bir süreçten geçebiliyor olabilir veya hava değişikliğinden etkilenmişte olabilirsin, burda kesin bir sonuç söyleyemem...

Genelleme olarak sana kısa ve öz ve benimde senin gibi bir olay başımdan değişim geçtiği için anlatayım;

Hayat dediğimiz bu yolda ilerlerken, kendimizce belirlediğimiz veya genel olarak belirlenen iyi/kötü dediğimiz, olaylar, şahıslar karşımıza çıkar. Bu zaman sürecinde bazen mutlu bazende huzursuz hissederiz. Kendince iyilik yaptığınız zannettiğin olaylar aslında karşındaki için kötü bir izlenim bırakmış olabilirsin veya aslında sen onun iyiliği için kendince iyilik yaptığını zannedip düzeltmeye çalıştığın olaylarda sana ters tepebiliyor. Biz insan oğlu duygu yüklü varlıklarız. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için insanın önce kendisiyle barış içinde olması gerekiyor, iletişimin en önemli noktalarından biridir.

Dolayısıyla,Başkalarıyla iletişim kurarken onlara karşı beslenen duygularda kötülük var ise o zaman konuştuğun kişilerin sana aldığı tavırlar ve insanların senin için çizdiği kafasındaki resime yaptıkları algıda değişilik olabiliyor bunlar genelde neler olabilir; öfke, kaygı, endişe, kin, nefret -> düşmanlık haline gelebiliyor. Bu saydıklarımın olması sadece karşıdaki insanla iletişimi bozmakla kalmıyor aynı zamanda insanın kendi ruh sağlığını da bozuyor.Stres altında kaldığın için duygusal olarak bireyde endişe,karamsarlık,kızgınlık,öfke yaratıyor. Zihinsel olarak dikkati toplayamamak, unutkanlık, uzun dönemde uyku bozuklukları olabilir.

Fizyolojik,duygusal ve zihinsel etkilerin sonunda bireyde üretkenliğin azalması, yaşamdan keyif alamama, yakın ilişkilerden uzaklaşma,geriye çekilme,boşluk ve anlamsızlık duyguları oluşabiliyor. Başkalarına karşı iyi duygular beslemek için öncelikle kendimizle barışık olmamız gerekiyor. Geçmişteki iyi şeyleri düşünüp geleceğe de umutla bakabilirsiniz. Zararlı duygulardan korunmanın bir diğer yolu da yaptığı işten keyif almak.. Çünkü uğraşılan işten keyif almak ruh sağlığını pozitif yönde etkiliyor.Sakin olmak, her insanın bir egosu olduğunu unutmamak ve insanları sevmek zararlı düşünceleri hayatınızdan çıkarmanıza yardım ediyor....

Kafanda bir gününü şöyle bir düşün, yaptıkların ne kadarı sana gerçekten bir yarar sağlayacak? Gereksiz zamanlar, uğraşlar, düşünceler hatta duygular seni ne kadar engelliyor? Bir şeye kafanı çok takıp ısıtıp ısıtıp hep kafanda dolaştırıyor isen gününü o zaman yok edersin dolayısıyla etrafındaki insanlara eskiden yaptığın dolu enerji ile şu anki hali ile birşeyin kalmadığı ap açık ortada gözükmektedir. Şöyle bir düşün, zamanını nerelerde gereksiz şeylerde harcayıp o gününü yok ediyorsun ilk başta onları bir hayatından çıkar daha sonra, gereksiz işleri hayatından çıkar eleştiriye açık ol egonu düşük tut ve ileri bak derim ben.

Özgüven kaybında zamanla diğer insanlara karşı olan güvenin yitirilmesi, buda sende değiştirebilecekleri çevredeki olaylar karşısında pasif ve umutsuz bir hale bürünülmesi zamanla dediğin gibi içe kapanıklık huzursuzluk eskiden böyle idim noldu bana gibi soruları sorup defalarca silselerden geçip sosyallikten soyutlama kendi kendine yetememek depresyon gibi farklı boyutlara gidecek bir silsile haline de dönüşebilir.

Geçmişte ben böyle idim, şimdi niye böyleyim diye yargılıyor isen seni bugünde bile karanlığa sürükleyip, gelecek adına güzel, umut dolu bakmana engel oluyorsa, neden ısrarla taşıyorsun? Nasıl yaptım, bir daha asla diye! dönüp dolaşıp aynı noktaya gelmek, seni hırçın, insanlara düşman, mutsuz, cesaretsiz bir insan haline getirir.

Çaresizliğin girdabına kapılıp majör depresyon, manik depresif, gibi bazı etiketleri negatif düşünerek kafanda yer etme, pozitif düşünerek ve ben böyle değildim, böyle olmalıyım acaba nerede yanlış yapıyorum diyerek şu anki halini yok etmeye bak, çare sende...

Sağlıcakla kal

Sagılarımla

Ahmet.
Pelish isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla