Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2014, 03:47 AM   #4 (permalink)
delioglan
Üsteğmen
 
delioglan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 168
Tesekkür: 182
140 Mesajinıza toplam 335 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
delioglan will become famous soon enoughdelioglan will become famous soon enough
Standart Cevap: YGS için son 20 günde neler yapılabilir?

Önce siz bir sakinleşin. Anlıyorum heyecanınızı ama sizin stresinizi ben bile hissettiysem kızınız çok daha fazla hissediyordur ve omuzlarına çok fazla yük alıyor farkında olmadan.
Öncelikle telkinleri bir kenara bırakmak lazım. Biofeedback çalışması da yanlış değilsem beynin frekanslarına müdahale ediyor. 18 senede oluşmuş bir refah noktasını sınavdan bir kaç ay önce değiştirmeye çalışmak, çocuğunuzu dönüşüm sürecine sokmak şu an pek sağlıklı gelmedi bana. Alışkanlıkları çok fazla değiştirmeden biraz spor(esneme-germe çalışmaları ve yorucu olmayan yürüyüşler), biraz beslenmede kaliteyi arttırarak ve bolca olumlamayla stresini kontrol altına alabilir. Burada vurgulamak istediğim son günlerde her şeyin eksiksiz ve mükemmel olmasına çalışırken çocuklara fazla yükleniliyor. Bir kaç detay da vermek istiyorum. Sınav sabahı sırf zihni açılsın diye yüz çeşit yiyecek koymayın önüne evden rutin bir halde çıkmasını sağlayın. Sınava tek gitmek isterse gitsin (eğer sınavım kötü geçerse yüzlerine nasıl bakacağım korkusunu sınav boyunca yaşamak istemiyor olabilir) ha bir de sigara kullanıyorsa bir bahane bulup içmesi için fırsat yaratın (ben üni sınavına girerken içiyordum ve kıvranmıştım). İlgili bir veli olduğunuzu ve varsa eksikleri kapatmaya çalıştığınızı görerek başkalarının tavsiyelerine de çok kulak asmayın. Ne kadar uğraşsanız da eksikler yanlışlar her zaman olacaktır. Yolunuz aydınlık olsun.
__________________
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken, sen HİÇ ol. Menzilin yokluk olsun.
İnsanın çömlekten farkı olmamalı.
Nasıl ki çömleği tutan dışındaki biçim değil, içindeki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil HİÇLİK bilincidir.
delioglan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla