Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-10-2013, 11:51 AM   #4 (permalink)
nefes_almak
Teğmen
 
nefes_almak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 127
Tesekkür: 337
110 Mesajinıza toplam 244 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nefes_almak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim

yabancı dil sadece konuşularak öğrenilir diye düşünerek kendinizi buna şartlandırmayın.
öğrenmek istediğimiz herhangi birşeyi öğrenebilmenin en basit yolu "içine sevgi katabilmek" çünkü insan birşeyi severek yaparsa daha kolay gelir ve daha çabuk öğrenir.
bu konudaki tavsiyem, mutlaka ki hoşlandığınız sevdiğiniz yabancı bir oyuncu, aktör falan vardır hayranlık duyduğunuz. Varsa bu oyuncunun filmlerini orijinal dilinde türkçe altyazılı olarak izleyin.Sonradan da ingilizce altyazısını edinip bir de ingilizce altyazıyla izleyin. insan sevdiği kişinin söylediklerine daha çok dikkat edeceği için sizde "neler diyor bu adam ?" merakı uyanacak ve böylece daha çabuk dil öğrenirsiniz diye düşünüyorum.

illa ki konuşmak istiyorum diyorsanız sesli sohbeti bir yerliyle yapmak yerine bir yabancıyla yapmak daha faydalı olacaktır çünkü kendi dilleri oldukları için daha doğru telaffuzlar kullanacaklardır. yerli birisiyle ingilizce sohbet sizin bazı kelimeleri cümleleri yalnış öğrenmenize yolaçabilir. çünkü sonuçta o kişi de ingilizceyi sonradan öğrenmiş birisi ve o yüzden hataları olacaktır. Sonuçta sonradan dil öğrenmiş birisiyle konuşmak başka şey. anadili o dil olan birisiyle konuşmak başka şey.
nefes_almak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla