Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-09-2013, 10:50 PM   #26 (permalink)
eseski
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2013
Mesajlar: 43
Tesekkür: 0
27 Mesajinıza toplam 44 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
eseski is on a distinguished road
Standart Cevap: Tek başıma savaşıyorum sosyal fobimle:(

Alıntı:
maviinci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

çok iyi, hayırlı olsun hocam anladım, bunları ben de yaşadım bir dönem; sonra ne oldu biliyor musun? yeni tanıştığım insanlarla samimi olmak zorunda olmadığımı farkettim. öyle değil mi, arkadaşınla sence neden samimisin? beraber geçirdiğiniz onlarca, belki yüzlerce gün vardı; bu yüzden konuşacak şeyler buluyorsun.. ama yeni tanıştığın biriyle konuşacak konu bulamamak bence normal.. ama bu noktada başka ne yapılabilir diye düşündüm ve aklıma birşeyler geldi.. Mesela hepimizin ortaklaşa yaptığı birşeyler vardır değil mi.. burcu vardır mesela herkesin; ya da sevdiği bir sanatçı, müzisyen, uğraştığı bir spor vardır. mesela muhabbet biraz ilerledikten sonra "sen neler yapıyorsun Bay A" diyebilirsin mesela, sonra arkası çorap söküğü gibi geliyor.. okuyor musun şeklinde bir soru olabilir, çalışıyor musun diye sorulabilir.. bir söz biliyorum; ya "bir yol bul, ya bir yol aç.." ya da yoldan çekil kısmı da var ama bu sitede ona yer yok sorulacak soruları yol olarak düşünürsen, tek yapman gereken biraz düşünmek ve soruyu sorup ona patronun kim olduğunu göstermek şu an nerede öğretmenlik yapıyorsun? mesela bence bahsettiğin çekincelerin "kaygı"ların olduğunu ifade ediyor.. yani, küçük bir güven sıkıntısı var; ama bu farkındalıkla ve etraftaki insanlarla konuşarak-çevre edinerek aşılabilecek birşey.. bak, biraz da bencilce gözükebilir ama sadece bir durum bu; kötü bir niyetim yok. sıkıntıya düştüğüm ve kendi içimde büyük sorunlar yaşadığım zamanlarda hastaneye, acile gidiyorum. etrafa biraz bakıyorum. orada insanlara bakıyorum, bin bir türlü sıkıntısı olanları görüyorum. o zaman anlıyorum ki benim çektiğimi düşündüğüm problemler koca bir hiç.. poff! yok oluyorlar. çünkü zaten yoklar :) zihnin boş kalıyor, birşeylerle uğraşmak, zihni işletmek ve bunları düşünmemek çok etkili oluyor.. bunun içinse "olumlama" öneriyorum. kendi cümlelerini kendin yazacaksın, zihninin ne şekilde çalışmasını istiyorsan. örnekler bulup onlara göre hareket edebilirsin.. bir de, "sedona yöntemi" var. bende gayet etkiliydi, ona da bakmanı öneriyorum. kendine 3 soru soruyorsun yalnızca ve değişimin keyfini çıkarıyorsun son olarak, "bilişsel terapi"yi kendin de uygulayabiliyorsun bir yere kadar:

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=96684

bu kitapta oldukça sağlam bir yöntem öğretmiş, anlatmış.. 300 sayfa kadar olmalı ama değiyor inan her sayfasına. zaten 9 10 tl birşey.

kurtulabilirliğinizde ısrar ediyorum..
kitabı araştırıyordumda .. ya sanırım birde sıkıcı bir insan olarak görünmekten korkuyorm .blmiyorum herseyden korkuyomusum ben ya. kitapta ailenin özgüvene etksi yazıyor biliyorum hep annemle alakalı hep ona bağımlı olmamı istedi kücüklktn beri şimdide böyleym . neyse bu arada kitap önerin için teşekkr ederm. kitabı sen okudun mu yada okuyan olms mu
eseski isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla