Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-08-2013, 08:40 AM   #18 (permalink)
fairplay
 
Üyelik tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 2
Tesekkür: 0
2 Mesajinıza toplam 2 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
fairplay is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: kekemelik çözüm yöntemleri

Arkadaşlar ben bu konuda bilgi açısından tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Ama ben onun gibi sistemi uygulamada fazla başarılı olamadım, bu sizi umutsuzluğa düşürmesin, doğru yöntemi yeni buldum, yeni başlıyorum. Peki neden çok bilgiliyim, yediğim kazıklar çok fazla, tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir. Size tecrübelerimi yazacağım.

Öncelikle kesinlikle 10 günde kekemeliğe son, 15 günde kekemeliğe son gibi kurumlardan uzak duruyoruz. Onlara gittim, gidenler de bilir. "Eğitimci" ünvanı ile o kurumlarda çalışan insanlar aslında 1-2 ay bu işin eğitimini alıp kurum açma sertifikası alıyorlar. Bu kurumlar tek amacı para kazanmak, sizi de müşteri olarak görüyorlar.

İkincisi, içerisinde konuşma terapisti bulunmayan, psikologlarla eğitim vermeye çalışan kurumlar da hakeza. Onlar da bu konuyla ilgili üniversitede eğitim görmüyorlar.

Ve işte ne yapmalı; çözüm "konuşma terapisti" gibi duruyor. Konuyu kuran arkadaşımız da oraya gitmiş olacak ki onların altın kurallarıyla aynı. Yeni yeni ülkemizde mezunlar veren bir dal var. İlk olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bu bölüm çıktı, yeni de Hacettepe Üniversitesi'nde de bu bölüme alım başladı. Toplam 2 üniversite ve günümüzde 300'e yakın mezun var. Bu yüzden çok fazla bulamazsınız. Ama büyükşehirlerde yine internetten rahat bulabilirsiniz. Ben yeni buldum ve yeni başladık. Ama araştırmalarım gösteriyor ki en pratik olanı bu.

Gelecek yazımda da bu sorunun çözümü için bilimsel 8 yöntemi paylaşacağım ama bunu bir öğretim üyesinin sitesinde görmüştüm, konuşma terapistleri bile bilmiyor bu yöntemleri.
fairplay isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla