Alıntı:
seniha. Nickli Üyeden Alıntı
telkinler sosyal fobinin etkisini azaltıyor bence. herkeste bu azalma farklı derecelerde oluyor. çünkü herkesin sosyal fobisinin etkisi farklı.sosyal fobiyi azaltan etkenlerden birisi de çalışmak. çalışınca insanları tanıyorsunuz, kendinizi daha fazla geliştirmek zorunda hissediyorsunuz. geliştirmezseniz, bu nasılsa sessiz bir şey demez diye tüm angarya işleri size yıkabiliyorlar. hakkınızı arayınca bunu yapamıyorlar.ben sosyal fobinin etkisinin azalması için bilinçaltının temizlenmesine inanıyorum. telkinler temizliyor ama ara ara telkinleri dinlemek gerekiyor. temizledi diyorsunuz ara veriyorsunuz tekrar bilinçaltında olumsuz mesajlar, rüyalar görüyorsunuz. biraz çaba göstermek gerekir. telkin dinlemenin yanında olumlama yapmak,nefes çalışmaları yapmak vb. çalışmaları da yapmak gerekiyor. insanı mutsuz yapan bir etken de s.f. bence. sosyal fobili kişiler genelde mükemmeliyetçi oluyorlar. insanların kendilerine olumsuz bir şey demesini kabullenemiyorlar, alıngan oluyorlar, karşılarındakine cevap veremiyorlar. ben çevremi incelediğimde şunu gördüm,sosyal fobisi olmayanlara da insanlar hoş olmayan şeyler söylüyorlar ama onlar cevabını veriyorlar. sosyal fobililer genelde iyi niyetli oldukları için karşılarındaki kişiyi kırmak istemiyorlar. bunu aşmak lazım. ya sözlere alınmamak lazım ya da alınıyorsan sen de kıracaksın. hem biraz insanlara hatasını da belli etmek lazım diye düşünüyorum.biraz veciz bir şekilde belli yapılabilir. sosyal fobiler toplum içinde konuşamıyorlar ama ikili arkadaşlıklarda genelde iyi oluyorlar. ikili arkadaşlıklarda çekinmiyorlar. çünkü bir şey dese karşısındaki duyacak. ama toplumda bir şey söylediğinde ya beni kimse cevaplamazsa korkusu olduğu için konuşmuyorlar. değersizlik duygusu var. değersizlik duygusu da aynaya bakara: seni seviyorum,sana teşekkür ederim diyerek çözülebilir. ben bu yolda bayağı adım aldım . ilk adım kendimizi sevmekten geçiyor. kendine değer vermek.kendinin bir inci tanesi olduğunu düşünmek . yürekten değişmeyi istemek... |
Seniha, sanki beni anlatmışsın arkadaşım.
son zamanlarda kendimi çok iyi hissetmiyorum, çekirdek inanç telkinlerine ara vermiştim alfa frekans dinliyorum diye. bu arada bence çekirdek inanç telkinleri daha etkili. bi de son zamanlarda ne olumlama, ne nefes çalışması gibi hiçbir şey yapmadım. son günlerde bir tembellik var bende çözemedim nedenini. ama kendime gelmem gerek artık, tekrar eskiye dönmek istemiyorum. zero limit kitabının siparişini verdim. Allahın izniyle çok daha iyi olacağım.