Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-08-2013, 06:20 PM   #14 (permalink)
nefes_almak
Teğmen
 
nefes_almak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 127
Tesekkür: 337
110 Mesajinıza toplam 244 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nefes_almak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Eski yeşilçam filmlerine ilgi duyan varsa bu başlıkta toplanalım mı?

Alıntı:
annie hall Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilgiler için teşekkür ederim, başlangıç için bunları bilmem iyi oldu. Yarın ben de genel bi araştırma yapıp burdan yazarım. Kendi film kültürümüzü tanımadan başka memleketlerin filmlerine sarmak ayıp oluyodu zaten hafiften :) İmdb filmleri de iyi kültür açısından. Ama orda olmayan ve insanın ufkunu genişleten, düşündüren başka filmler de var. Çok sanatsal oldukları için ağır giden, izlemesi zor filmler ama vurdulu kırdılı insana hiçbişey vermeyen filmlerden bin kat daha iyiler :)
Bugün türk sinemasıyla ilgili internetten ciddi araştırmalar yapmaya başladım. vikipedinin türk sineması sayfasından faydalanarak. yıllara göre filmlerin isim listeleri var. en başından itibaren baktım ve internette izleme imkanının olabildiği en eski tarihli filmin 1949 tarihli vurun kahpeye adlı film olduğunu gördüm. daha eski tarihtekiler yoktu malesef.
bu demek oluyorki film izleme maceram 1949 dan başlıycak

Tarık akan ve türkan şoray seviyomuşsun :) sana bi ara baktığımda beğendiklerimi söylerim. ilk aklıma gelen, tarık akan gülşen bubikoğluyla oynadıkları ah nerede vah nerede filmi :) mutlu sonla bittiği için bunu önerdim. yine keşfettikçe paylaşırım burdan.
nefes_almak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla