Alıntı:
beyza95 Nickli Üyeden Alıntı
umutsuz vaka diyosun :( ? ama benim bahsettiğim şey kendimle ilgili saçma sapan takıntılar,sorunlar,hastalıklar vs.. çevremdekiler değişmesin çokda önemli değil.of çok umut bağlamıştım şu telkinlere ya.insanın herşey kafasında.eğer kafa yapımı değiştirebilirsem kendimde değişirim sanmıştım ama ..bu arada meditasyondan kasıt ? |
umutsuz vaka demiyorum. ancak çok büyük beklentiler umutlar bağlanmamalı diyorum. çünkü telkinlerin etki alanı da herşeyde olduğu gibi belli bir sınır içinde kalıyor. kendimizle ilgili düşüncelerimiz takıntılarımız düzeldiğinde tabi ki hayat bizim için biraz daha kolaylaşıcaktır ve bu sorunları artık düşünmüyor olduğumuz için beynimizdeki yük biraz olsun hafifleyecektir telkinlerle.
ama içdüşüncelerin değişmesi hayatta mutluluğu yakalamak için tek başına yeterli olmuyor onu söylemek istedim. çünkü insanlar bizleri bugünkü güne kadar olan halimizle kabullenmişler ve belki sevmişler. biz değiştiğimizde onlar aynı kalacakları için insanlar yeni halimizi kabullenmekte zorluk çekecekler ve belki yeni halimizi istemeyeceklerdir. iç düşüncelerdeki değişim olumlu yönde dahi olsa, insan ilişkilerinde sorunlar başgösterebiliyor.
Sonuçta bi dünyada tek başına yaşamıyoruz. onun için sadece bizim kötü düşüncelerden telkin yoluyla arınmamız mutlu olmamıza yetmiyor.gerçekten mutlu olmak için sadece bizim düşüncelerin değişmesi değil, aynı zamanda fiziksel çevremizin ve çevredeki insanların da değişmesi gerekli. ama işin bu tarafı bizim elimizde değil. buna değinmek istedim.
meditasyon derken bu sitede sesli meditasyon paylaşımları da vardı onları kastettim.