Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-08-2013, 10:19 PM   #3 (permalink)
beyza95
Teğmen

Tesekkür: 1
37 Mesajinıza toplam 49 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
beyza95 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Dinlendiği sürece okey,ya sonra ?

Alıntı:
nefes_almak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben de seninle aynı fikirdeyim.
çevremizdeki insanlar ve dış etkenler değişmediği sürece telkinlerin etkisi sadece bizim düşüncelerimizi geçici bir süreliğine değiştirmesi ve bazı yapamadığımız eylemleri yapabilmemiz için gaz verip motivasyon sağlamasından başka birşey değil. o arada harekete geçmek başarıyla sonuçlanırsa ne ala. başarısızlıkla sonuçlanırsa herşey eskiye dönüyor.
Malesef ki düşünce gücüyle dış etkenlerin veya çevremizdeki insanların davranışlarını veya şartlarımızı istediğimiz doğrultuda değiştirmek çok mümkün değil. her istemediğimz şeyi müdahale edip değiştirme gücü verilmemiş bizlere. özetle bazı şeyleri yaşamak zorundayız hayattan ders alabilmek için.
çok denedim bazı şeyleri değiştirmeyi ve değiştim de, ama aile fertleri aynı kaldığı için ve şartlar aynı kaldığı için benim düşünce yapımın değişmesi tek başına yeterli olmadı hayatımın değişmesi için. sonuçta kaderine razı olup oturuyorsun. insan telkinle değişince daha çok siniri bozuluyor çevredeki insanların hareketleri daha çok gözüne batar oluyor kavgalar sürtüşmeler artıyor.

senin de dediğin gibi kimsenin bu telkinleri dinlemeye ayıracak saatleri yok.
ömürboyu da kimse dinleyemez zaten. o yüzden saatlerce telkin dinlemek yerine meditasyon dinlemek ama günde 1 kere dinlemek daha faydalı olabilir. en azından günde sadece 1 saatini ayırmış olursun.

umutsuz vaka diyosun :( ? ama benim bahsettiğim şey kendimle ilgili saçma sapan takıntılar,sorunlar,hastalıklar vs.. çevremdekiler değişmesin çokda önemli değil.of çok umut bağlamıştım şu telkinlere ya.insanın herşey kafasında.eğer kafa yapımı değiştirebilirsem kendimde değişirim sanmıştım ama ..bu arada meditasyondan kasıt ?
beyza95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla