Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2013, 05:52 PM   #6 (permalink)
seniha.
Üsteğmen
 
seniha. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 406
Tesekkür: 591
326 Mesajinıza toplam 634 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
seniha. will become famous soon enough
Standart Cevap: SENİHA'NIN DEĞİŞİM YOLCULUĞU

tek suçlu beyniniz kitabını okumaya başladım. akıcı,sıkmayan ve anlaşılır dili olan bir kitap. okumanızı tavsiye ederim. beynimizde çocukluktan itibaren kodlamalar var. mesela şişman bir çocuğa aman ne kadar sevimli denirse o da sevimli olabilmek için şişman olmak gerektiğini beynine kodlar. hayatı boyunca bu kodlamanın acısını yaşar. Veya ne kadar hanım hiç yaramazlık yaramazlık yapmıyor. çocuk hanım olabilmek için yaramazlık yapmamayı beynine kodlar.
beyinde nöronlar vardır. bu nöronların içinden düşünceler geçer. bir düşünceyi ne kadar çok düşünürseniz, beyninizdeki bu nöronlar kalınlaşır. hep o düşünceyi düşünürsünüz ve düşündüğünüzü uygularsınız. beyin için hayal ya da gerçek farketmez. hayali de gerçek olarak algılar. kalınlaşmış bir olumsuz nöron ağını zayıflatabilmek için düşünce gelince düşünmemek, başka bir eylem yapmak gerekir. olmayan ya da zayıf olan bir nöron ağını kalınlaştırabilmek için( mesela topluluk önünde konuşamamak) 21 gün boyunca topluluk önünde konuşmayı hayal edin. bir test yapalım. aşağıdakilerden hangisini daha kolay hayal edebiliyorsunuz:
a) mutsuzum. mutsuz bir şekilde oturuyorum.
b)kahkahalar atıyorum. mutluyum, tebessümler saçıyorum.
bu şıklarda hangisini daha kolay yapabiliyorsanız o konuyla ilgili beyindeki nöron ağlarınız kalınlaşmış demektir. başka konular üzerine de uygulamalar yapabilirsiniz.
seniha. isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla