Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2013, 10:08 PM   #2 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Hayatın Büyülü Köprüsü “40 Yaş”

Yolun yarısı dediğimiz 35’ten sonra neler değişmeye başladı hayatınızda? 40 yaş eşiğinin farkına inanıyor musunuz?

Murat Tali: Hayat bir zamanlama hatası gibi görünüyor ve karşımıza öyle anlarda farklı içerikler ile çıkıyor ki her seferinde hayıflanıyorsunuz. Neden daha önce karşılaşmadım veya neden daha önce bu deneyimi şimdiki aklım ile yaşamadım diyorsunuz. Elbette her yaşın kendi içinde tecrübeleri ve deneyimleri vardır. Fakat o kadar hızlı yaşıyoruz ki zamanı, yaşın kaç olduğu önemini yitiriyor artık. 35te ne idim 41de ne oldum derseniz tabi ki tecrübeler ve kazanımlar diyebilirim.Yaşı büyüdükçe daha ağırbaşlı ve kabulleri yüksek bir boyuta geçiyor olabilirsiniz ya da ben gibi akıllı halleri terk edip bir taş atıp kuyuya kırk akıllıya hayatı öğretmeye çalışan bir deli olmakta işin ucunda karşınıza çıkabilir. Sanırım artık akıllı bir bilge olmak istemiyorum, uçuk kaçık, düşlerinin içinden çıkıp hayatta var olan her şeyi gerçeğe çevirmeye çalışan ve hayat ile eğlenen deli bir bilge olmak daha güzel.

Gökmen Argun: 35’imden sonra hayatım değişmeye başlamadı. Birden bire sert adımlar atarak yeni yollar çizerek değişti. Evet, bu bir eşik, doğumla ölüm zamanı arasında bir denge kuruyormuş gibi.

İlbey Uğurlu: Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir derler. Hayatımızın her döneminde yaşadığımız değişikliklerin yekûnunun altının çizildiği yaş sanırım kırklı yaşlar. Saçlarımızda ki akların sayısının çoğalması yaşanmışlıklarımızın belgesi.Değişimden ziyade gelişimin oluştuğunu fark ettim, saçlardaki akların sayısı çoğaldıkça. Hayatı anlamlandırmadaki referanslarım gelişti mesela. Dünyayı ve çevremde doğup gelişen olayları yorumlayışım da buna bağlı olarak değişikliğe uğradı elbette.

Hale Karaarslan: 35 yaş, gençlikten olgunluğa doğru bir geçiş, ilk uyanışlar, ‘ben kimim?’, ‘neden yaşamdayım?’ sorgulamalarımın başladığı zamandı. Yaşamın sorumluluğu, her adımda, her olayda kendime varış bu zamanda farkında olduğum şeylerdi. Yapacak çok şeyimin olduğunun bilinci, o zamana kadar bakmadığım yönlerimi keşif, kendimle olmanın hazzı, özgürlük duygusunun, ne istediğimin ve neyi istemediğimin bilincine varma…

40 yaş, kendimin gerçek anlamda farkına vardığım, olgunlaşmanın doruklarına doğru bir yolculuğa çıktığım, her basamakta yaşamın, olayların, karşıma çıkan insanların tadını ala ala yaşamı özümsediğim ve hayatı bir anlamda yudum yudum içmenin zevkine vardığım yaş dönümü oldu benim için.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla