Cevap: Duru Göru dejavü diyorsun. Bende bazen şöyle hissederim. Zaman başından sonuna doğru mu, sonundan başına doğru mu işler? Sanki her şey bir fikri ispat etmeye çalışıyor gibidir. Hatta bazen öyle ki bütün bu dünya benim hayalim ve inançlarım. İçinde ki her şey aslında isimlerini bile benim koyduğum insanlar, olayları ben yazıyor ben yaşıyor gibiyim. Farkına vardığımda, sanki dünyanın karnında Rahminde kıpırdanırım da öteki yana döner uyumaya, yeni bir rüya daha görmeye başlarım. Başınıza gelenler sizin ellerinizin önden yolladıkları der Allahu teala. Benim kişiliğim değiştikçe, verdiğim anlam değiştikçe ve inançlarım değiştikçe hayat hakkında, aşk hakkında kendim hakkında insanlar hakkında tabiat hakkında ve Allah hakkında yeniden değişir sahnem. Yeni bir dekor hazırlanır. Yeni oyuncular gelir. Her şey bir önceki senaryonun devamı gibidir. Bazı oyuncular hiç değişmez. Krakterleri değişmez. Oyuncular değişse bile her şey sana seni anlatır gibidir. Ne varsa korktuğun önce onlar zaten vardır hayatında ve nefret ettiklerin ve sevdiklerin. Her birinin adı değişir ama anlamı değişmez. Anlamını sen çözdüğünde sanki bir puzzle'ın bir parçası daha yerini bulur ve ana resim biraz daha ortaya çıkar. Bazen isimlerini bile ben koyuyorum sanırım diye düşünüyorum. Hemen bir karakolun üzerinde evimiz oradaki polislerin isimleri öyle tuhaf ki en sevdiğim ve en sevmediğim insanların adını birbirlerine seslenip duruyorlar. Çok şaşırıyorum ve gülümsüyorum. Bazen hayat oyununun dışına çıkıp yukardan bakınca olaya, burada benim bilmediğim ne var ki diyorum. Şurada yazdığım ve gördüğüm insanlar benim senaryoma cuk oturuyor. Kendi değerimi ve kendime verdiğim anlamı, hayata verdiğim anlamı ve korkularımı ve yaşadıklarımı. Bazen gerçek olmadığını bile düşünüyorum. Sanki her şey gölgeler diyarında benim gördüğüm rüya. İşte dünya hayatı bu benim gördüğüm rüya. Her şey benim hayal ürünüm. Yok yok insanlar canlı, tüm mahlukat canlı benim onlarla bağım var. Bende onların rüyasıyım. Bana verdikleri anlama baksınlar. Ben onlar için kimim, olmak istedikleri mi, oldukları mı, sevdikleri mi, istedikleri mi yoksa istemedikleri olmaz dedikleri ne var. Benim anlamım ne onların hayatında. Nelerimiz ortak ve hangi huyum için Allah korusun asla öyle olmak istemem diyorlar. Sonra benim aynamda kendilerine baksınlar ve değiştirsinler istemediklerini ve sevdikleri şeyleri modellesinler. İşte bunun için varım ben hayatlarında. Bazen ise bonibon şekeri gibi sadece sevindirmeye gelmiştir bazı insanlar onları yalnızca seversin. Onlar ödül gibidirler. İki yavrum var. Onlarda kendimi görür dururum. Benden dünyaya gelmiş benimle yaşamayı seçmiş güzel ruhlar. Onlara saygı duyar ve severim benimle olmayı seçtikleri için onlara müteşekkirim ve onları bana yol arkadaşı yapan Allahıma minnettarım. Burada ki arkadaşlarımın her biri benim kıymetlim. Hepiniz iyi ki varsınız. İyi ki yanımdasınız yoksa yapayalnız kalacaktım adına dünya hayatı denen bu oyunda. |