Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-05-2013, 09:01 AM   #10 (permalink)
Işıklı yol
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Yeni bir dünya, yeni bir hayat..

Bizim izlediğimiz çizgi filmler, arı maya, bal arısı haç, heidi, uçan kaz, pokemon, mogu mogu( çizgi filmin adını hatırlayamadım)bir köstebek ve kız kardeşinin maceralarıydı.
Arı Maya: Şirin arıcık. Sırf merakı yüzünden bulunduğu kovanı terk etmiş. En yakın arkadaşı, willy ve çekirge. Willy çok tembel, haylaz ama yardımcı, dikkat ederseniz arkadaşlıkları çok sağlamdır. Willyi çekip çevirir maya. Herkese yardıma koşarlar. Hatta bunları canları pahasına yaparlar.
Bal arısı haç: Annesini arayan bir arı. Başına türlü olaylar geliyor. Onun da en büyük özelliği yardımseverliği.
Heidi: Dünya tatlısı. Tatlı dilli, yardımsever, inatçı.(Hayatta örnek aldığım kerakterlerdendir.) Aksi dedesini tatlı dilliğiyle sakinleştiren, peterle dağlarda özgürce koşturan hayatı seven cıvıl cıvıl bir çocuk.
Uçan kaz: Önceleri çiftlikteki her canlıya eziyet eden bir çocuk. Küçük bir cinede eziyet ediyor ve oda onu parmak çocuk haline getiriyor. Bu arada hayvanların dilinden anlamaya başlıyor. Ve başka bir ülkeye giden cine ulaşmak için kazlarla yolculuk ediyor. Yine en önemli duygu yardımseverlik. Arkadaşlarına yardım eden, gözünü budaktan sakınmayan haklının yanında olan hakkını koruyan karakterler.
Pokemon: Birbirinden farklı üç arkadaşın, pokeman yarışları. Onlarla kurdukları dostluk. Yarış var ama yardımseverlik ve cömertlik ana duygu. Gerektiğinde düşmanına bile el uzatan, hayvanlarla kurulan sıcak dostluk.
Buyrun işte size karakter.
Yardımsever, cesur, cömert, eğlenceli. hakkını arayan yerine göre feragat etmeyi bilen ama bunu insanlık adına yapan. Asla kaybetmeyen.Doğruyu söyleyen ve hep kazanan bir kişilik. Arkadaş canlısı, esprili, çalışkan.
Bunları çocuklarınızda karakter haline getirebilirsiniz. Bunun için çizgi filmler filmler harika yardımcılar olabilirler. Onlara küçükken yanlarında durduğunuz halde film izletin arkadaşlar. Böylelikle filmde gördüğünüz yanlışları anında düzeltebilirsiniz. Ama bunu onlara göstermeden yapmanız tavsiye edilir. Mesela ben ters bir davranış gördüğümde onlara bununla ilgili soru yöneltirdim. " Sizce burada iyi mi yaptı yavrucum?" Eğer savunurlarsa o zaman ama bak şöyle bir zararı dokunabilir karşısındakine. Bence öyle değilde şöyle yapsa daha iyi olabilirdi. Olmalı değil. Olabilirdi. Yine de bunları içselleştirmeleri için açık kapı bırakmalı. Eh biraz empati.:)
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla