Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-10-2008, 05:48 PM   #3 (permalink)
mücevher
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 416
Tesekkür: 0
122 Mesajinıza toplam 635 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mücevher is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Aura ve Çakra Kullanma Kılavuzu ; Karla McLaren

iLK GÜLÜNÜZ

İlk gülünüzü yaratmak için: Oturun, kendinizi topraklayın ve kafanızın içindeki odaya gidin. Auranızı ışıklandırın ve pürüzsüz bir elips olduğundan emin olun. Öyle değilse o zaman topraklayın ve önce bir aura iyileştirme seansı uygulayın. Auranızın sınırlarının ve birinci çakra topraklama kordonunuzla arasındaki bağın farkına varıp bugün onların aynı renkte mi yoksa zıt renklerde mi olmaları gerektiğine karar verin. Karar sizin.

Gözlerinizin arkasından ve topraklanmış bedeninizden auranızın sınırlarına bakın. Yüzünüzden bir kol mesafesinde olmalıdır. Aklınızda kenarı iyice düşünün ve o kenarda büyük uzun saplı bir gül hayal edin. Bu hayali gülün taç yapraklarını, renkli yapraklarını ve dikenlerini görün. Rengine; goncasının açıklığına ve ne yana baktığına karar verin. Yaratmış olduğunuz şey şu anda ve buradaki ruhunuzun grafik tasviridir.

Gülü bir dakika boyunca inceleyin. çünkü korunmanız için böyle bir gül kullanacaksınız; onu koruyucu özelliklerle yeniden yaratmalısınız. Ancak şu anda sadece her bir parçasının ne anlam taşıdığını ve 'size ne ifade ediyor olduğunu bilmenizde yarar vardır. Gülleri anlayabilmek için birkaç genel kural:

Boy ve Uzunluk

Size büyük ve uzun saplı bir gül yaratmanızı söyledim ama ölçü ya da örnek vermedim çünkü sizi etkilemek istemedim. Aklınıza ilk gelen gülü kullanmanızı arzu ettim çünkü aklınıza gelen ilk gül sizin ruhunuzu en iyi yansıtacak gereçtir.

Yarattığınız gül sizin dünyada kaplamak istediğiniz yerin büyüklüğü ile bağlantılıdır. Eğer yarattığınız gül burnunuz ve göbek deliğiniz arasındaki mesafe büyüklüğünde ise o zaman dünyaya uyum sağlamışsınız demektir. Eğer gülünüz bundan daha büyükse enerjinizin ya da kişiliğinizin çevrenizdeki olayları nasıl yönettiğine bir göz atmalısınız. Çok büyük bir gül çevrenizde yükselmenizin zamanının geldiği ve mücadele olmayan bir ortamda yeteneklerinizin ve yapabileceklerinizin ziyan olduğu anlamına gelebilir.

Eğer gülünüz normalin altında bir boydaysa gelişiminizi engelleyen kısıtlayıcı bir dünyada yaşadığınız sonucuna varılabilir. Yapmanız gereken tıpkı gereğinden fazla büyük bir gül yaratmış kişi gibidir. Yukarı ve dışarıya doğru açılmanız ve gelişmeniz gerekir. Kalbinizdekileri anlatabileceğiniz ve size güvenli bir ortam yaratacak insanları bulma zamanı gelmiş demektir. İçinde bulunduğunuz ortam sizi engellemektedir.

Gül goncanızın boyu ve açıklığı: Bu özellikler sizin şu anda kendinize ait spiritüel bilgileri dinlemeye ne kadar hazır olduğunuzun göstergesidir. Goncanızın boyu şu andaki spiritüel kapasitenizi; açıklığı ise bu bilginin ne kadarını kullandığınızı gösterir.

Kocaman ama kapalı bir gonca olağanüstü bir spiritüel kapasiteyi ama onu kullanmaktaki çekinceyi gösterir. Tamamen açık küçük bir goncanız olabilir ve bunun anlamı da yaşam şeklinizin size fazla fırsat vermediği halde sizin, elinizdeki bilgiye sıkı sıkı sarıldığınızı gösterir.

Eğer gülünüz henüz bir gonca ise bu yeni baştan başladığınız ve büyük olasılıkla hayatınızdaki gereksiz pek çok şeyi tekrar açılmadan önce temizliyor olduğunuz anlamına gelir. Eğer gülünüz tamamen açıksa bu sadece ve sadece spiritüel bilginize dayanarak fiziki hayatınızı nerdeyse hiçe saydığınız anlamına gelir. Neden? Eğer fiziksel hayatınız size bu kadar az destek sağlıyorsa artık belki de biraz değişiklik yapmanın zamanı gelmiş demektir; diyetinizde ya da spor düzeninizde, kariyerinizde ya da ilişkilerinizde ya da çalıştığınız ve yaşadığınız yerlerde.

Gülün sapının uzunluğu: Bu sizin fiziksel hayatınıza ve yeryüzüne olan bağınızı gösterir. Aynı zamanda şimdiki zamandaki topraklama yeteneğinizin ölçüsüdür. Çok uzun bir sap iyice topraklandığınızı gösterirken uzun bir sapın sonundaki küçük ya da sıkıca kapalı bir gonca ruhunuzla bedeniniz arasındaki ilişkinin yoğun bir şekilde bedeninize bağlı olduğunu gösterir. Bu da güvensizliğin ya da spiritüel dünyaya karşı korkunun veya Tanrı'ya inançsızlığın belirtisi olabilir.

Çok kısa bir sap şu anda topraklanmaya karşı isteksizlik işaretidir. Kısa bir sap aynı zamanda yetersiz fiziksel alıştırma ya da kötü beslenme ve sağlıksız bir bedene işaret eder. Sağlıklı bedenler doğal olarak topraklanır.

Kısa bir sap ucunda tamamen açılmış bir gül ise ruhunuz ile bedeniniz arasındaki ilişkinin yoğun bir şekilde ruhunuza bağlı olduğunu gösterir. Bunun anlamı karmaşık, yetersiz ya da tehlikeli bir fiziksel varoluş ; yaşamayı çok da istemediğiniz bir hayat yaşadığınızdır. Eğer gülünüz anlattığım gibiyse topraklanın! Eğer bedeninizin içinde değilseniz ona yardımcı olamazsınız ve eğer hayatınızın içinde yaşamazsanız gerekli değişiklikleri yapamazsınız. Topraklanın ve ilerleyin!

Renk

Renklerin olası anlamları üzerinde "Aurayı Yorumlamak" bölümünde kısaca durdum ama bunu yaparken pek de hevesli değildim. Renk konusu o kadar değişkendir ki bana "Kırmızı öfkedir" demek çok saçma geliyor. Kırmızı kişinin kültürüne göre her anlama gelebilir, çok kişiye çok farklı anlamlar arz eder.

Küçük bir örnek vereyim. Bizim kültürümüzde yas koyu renkler ve siyah tarafından temsil edilirken bazı kültürlerde canlı renklerle, bazen de beyazla simgelenir. Bu kültürlerde bizim ağır başlı siyah cenaze kostümümüz hakaret olarak algılanabilir. Renklerin anlamlarını kesin olarak belirtmek mümkün değildir.

Ancak rengin tonu ve yoğunluğu farklı bir şeydir çünkü duygusal yoğunluğu ve katılımı belirtir. Eğer gülünüz çok açık renk ya da pastel ise yenilik işareti olabilir. Daha yoğun renkler canlı bir belirginliği ve çok koyu renkler acımasız bir inatçılığı gösterir. Ebruli renkler ya aksiyon ya da farklı seviyelerden bilgiyi yansıtırken ışıldayan renkler büyük bir spiritüel bilgi akışı anlamına gelebilir. Bunun ötesinde gülünüzün renginin anlamı sizin yorumunuza kalmıştır.
__________________
Benim özgürlüğe açılmış kanatlarım var
Sonsuzluğa çıkan zamansız kapılarım var
Senin beş para etmez kuralların varsa
Benim inandığım ölümsüz masallarım var
mücevher isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla