Cevap: Özgüvensizlik birazda sosyal fobi. ben her zaman kendime özgüvenimden dolayı rahatsız oldum daha doğrusu bu özgüvenim çevremdeki bazı insanları rahatsız etti ve etmeyede devam ediyorum:)
ama özgüvenim sayesinde çevremde çok insan var ve onlara yol gösteren olmakta kendimdeki sevdiğim tarafım
hata yapma korkusu normal bir düşünce ama bunu yenmek çok kolay benim çevremdeki insanlara telkinlerim psikolojik olarak desteklerim o kişilerin kendilerine çeki düzen vermelerini sağladı mükemmel kimse olamaz ama hatalardan ders alarak tekrarlamadan kendimize olan özgüvenimiz kazanılabilir hata yapılır elbette ama bunu kabul ederek tekrarlamadan tecr
übe edinilerek güven konusunda ayaklarımız daha sağlam basabilir .ilk kural kimse için yaşama kimseyi memnun etmek için çaba harcama asla tatmin olmazlar asla sosyal hayat kurallarına gerektiği kadar uyum sağla ve özgürlüğünü insanlara göster ki başkaları hakkında ne düşünür düşüncesiyle aşamaya mahkum olma işte (el ne der düşüncesi ni kafamdan sildikten sonra hayata bambaşka bakmaya başladım unutmayın 1 kere hayata geldik tekrarı yok sürüden ayrılma ama sürü psikolojisiyle yaşama ben böyleyim böyle düşünüyorum hatalarımla doğrularımla kendime güveniyorum. seviyorum seviliyorum :)))) |