Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-04-2013, 06:44 PM   #14 (permalink)
annie hall
Üsteğmen
 
annie hall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 205
Tesekkür: 662
197 Mesajinıza toplam 477 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
annie hall is on a distinguished road
Standart Cevap: Aykırı görüş

Maviinci teşekkür ederim valla, sorular sorup tartışmak, benim bu hayatta en haz aldığım şeylerden biridir. Bugün dışarıya çıktım, çok sevdiğim ağaçlı bi yol var pek kimse olmuyo o tarafta, müzik dinleyip çiçek kokuları eşliğinde yürümeyi çok seviyorum. Neyse işte bugün o yolda yürürken bu konuyu düşündüm. Tamam aydınlık tarafta kalmaya çalışıyoruz ama neden kötü şeyler bazen çok cezbedici olabiliyo? Neden hep "iyi" kalamıyoruz? Hani derler ya, rahatın mı battı diye. Kötülüğün çok gerekli bişey olduğunu anladım düşününce. İyiliğin kıymetini bu şekilde bilebiliriz çünkü. Kötülük olmasaydı hep iyilik hep iyilik içimiz şişerdi sıkılırdık valla :) Hepimiz zaman zaman kötülükler yaptık ama insan kendini hep haklı görme eğiliminde olduğu için kimse kötü değil kendine göre. İyi ve kötü ayrımını yapmaya çalışmak lazım tabi ama bi kötülük yaptığında bi bahaneler bi kulplar uydurmaya çalışıyo insan, kendini bi şekilde haklı buluyo işte. Herkes kendi mutluluğu için yaşıyo , onun için çıkarlarımız olmasaydı kimse iyi olmazdı. Bence de çok korkunç bi söz ama doğru. Kapitalizmin bi getirisi olarakta düşünülebilir ama insanın doğasında var bu. Bence kapitalizm olmasaydı yine çıkarları için yaşardı insan.
Hayattaki amacımı sormuşsun ama inan bunu ben de soruyorum kendime devamlı ve kesin bi cevap alamıyorum :) Yani özgürce, hayatın bütün güzelliklerini yaşamak ve senin de dediğin gibi bi beklentiye girmeden sonuna kadar sevmek herşeyi diyebilirim belki. Hippi misin nesin diyebilirsin :) Ama sınıfta kalıyorum ben de işte, başaramıyorum.
Hangi hikayeleri soruyosun, bu kızılderili hikayesi gibi olanları mı? Yazının anlatmak istediğini pekiştirmek için iyi bence.
__________________
"Bütün cevaplarınıza karşı sorularım var." -Woody Allen
annie hall isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla