Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-04-2013, 04:15 PM   #4 (permalink)
nefes_almak
Teğmen
 
nefes_almak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 127
Tesekkür: 337
110 Mesajinıza toplam 244 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nefes_almak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Ailem yüzünden kilo vermekten çekiniyorum. lütfen yardım :(

Alıntı:
Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Canım benim eft yi kullan. Bir sürü video var. Onlardan öğrenebilirsin. Eft sana çok iyi gelir bana göre. Ve düşündüğün gibi kesinlikle o yüzden kilo veremiyor olabilirsin. BUna eft de sekonder kazanç deniyor. İstersen sekonder kazanç yaz ve ara nette onlarca döküman bulursun. Hadi bakalım kolay gelsin.
teşekkür ederim canım :) sekonder kazanç kavramı hakikaten ilginç bir kavrammış inceledim de...gerçi benim düşünceme kazanç bile denmez sadece olası bir sorunu önlemeye çalışmak denir. kilolu olmaya devam etmek ne kazandırabilir ki insana :) ailemle konuştum ve düşüncelerimi söyledim. artık bu noktadan sonra ince ve zayıf olmak sorun olacaksa sadece onların sorunu olabilir. benim sorunum olamaz :)))

Alıntı:
maviinci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ne kadar süredir, kaç senedir böyle devam ediyor; ne zamandır ailenin üzerindeki bu tahakkümü devam ediyor? şahsi kanaatin, ilk plânda bir şekilde ekonomik bağımsızlığını kazanman senin için en yararlı olan şey olacaktır.. ondan sonra, artık ailenin bu ağır baskısıyla yaşamak zorunda olmadığın gerçeği konusunda seni destekleyen sağlam bir argümanın olacak. belki de, kendi başına bi eve çıkabilirsin.. ama tabii isteklerini netleştirmen lazım kendi zihninde ve ondan sonra buna yönelik olarak çalışmalar yapmalısın. kademe kademe aşılabilecek şeyler hepsi, bir bütün olarak üzerine geldiğini düşündüğün problem ya da sorunlarla başetmeye çalışmak yerine, parça parça bölerek adım adım ilerlemeye çalışmak daha mantıklı ve kalıcı olur. istersen buraya yazarsın, sitede biz de izleriz elimizden geldiğince yardımcı oluruz.. özellikle, inasnın kendisiyle ilgili meselelere duygu yoğun yaklaşmasını da ele alacak olursak, başkalarının görüşleri çok önemli. malesef "kapitalist modern ve postmodern çağ" insanlara isteyerek ya da istemeden çıkar, fayda, ben odaklı hareket etmesini empoze ediyor. üzerine bir de toplumsal içgüdüyü de eklediğimizde, işler bizim için içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. ama, dediğim gibi umutlu olmak ve mücadelede duygusal değil, mantıki yaklaşım gerçekten iyi sonuç aldırabilir...
durum bayadır böyle aslında sevgili maviinci. ekonomik bağımsızlık kazanmak gerektiği konusuna katılıyorum. belli bir yaş geldikten sonra hem bekar hem de işsiz olmak ve aileyle yaşamak gerçekten çok zor. çevredeki insanların hepsi bana yukarıdan tepeden bakıyorlarmış gibi geliyor. mahallemdeki yaşıtlarım hatta yaşça küçükler bile ya çalışıyorlar ya da evlenmiş çoluğa çocuğa karışmış ev hanımı olmuşlar.
iş bulma konusunda tam ümidimi kesmişken bugün bir akrabamla konuştum. akrabamın bir arkadaşı kendisine işte yardım edebilecek güvenilir birisine ihtiyaç duyuyormuş ve de benim yapabileceğim bir işmiş. ancak benim girebilmem için biraz zaman gerekliymiş ve sabretmeliymişim. o işverenle görüşmek için akrabamdan haber bekliyorum şu an. bu küçük haber bile içime umut doğdurdu. yardımlarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim :)
nefes_almak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla