Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-04-2013, 11:37 AM   #173 (permalink)
Işıklı yol
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ

Alıntı:
serpilelif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
mrb ışık, ne emek istediğini tam anlayamadım. sabote etmek derken herşeyi telkinlerden beklememek, araştırıp öğrenmek, eski düşüncelerin yerine yenileini koymaktan mı bahsediyorsun.ben son günlerde olumlamalarımı ihmal ettim malesef. gerçi Abdullah beyin bana verdiği olumlamalar 3 cümleden ibaretti. ben kitaplardan vs. kendime göre alıntı yaparak olumlamalarımı artırmıştım ama sürekli yaptığım söylenemez. aslında okuyup araştırıyorum ama uygulamaları yapmakta çok zorlanıyorum. bunlar bahane değil ama çalışan bir insanım, 3 yaşınnda bir kızm var ilgi isteyen, vaktim yok sanki. ne biliyim mesela affetme çalışmaları, özellikle meditasyon vs. onlara ayıracak hiç vaktim yok gibi hissediyorum. sizce ben biraz tembel miyim .

son 2-3 gündür de kendimi iyi hissetmiyorum yani biraz gergin ve yorgunum sanki. bugünden itibaren telkinlere ara verdim. 8. periyottaydım zaten. biraz ara vermem iyi olacak sanırım. 10 günden sonra tekrar başlıycam.
Sanırım kendimi iyi ifade edememişim. Çekirdek inançlarda içinde seni engelleyen sana durmadan kork, çekil, bırak diyen birileri vardır. Bir iç ses. Çekirdek inancınız değiştiğinde artık siz korkmayan biri olursunuz. Ama yine de denemeniz gerekir hayatı. Mesela kartallar yavruları büyüdüğünde ve artık uçabilecek yaşa geldiklerinde onları yuvadan atarlar. Neden annesi onu yuvadan atar ki, o zaten uçabileceğini bilir ve uçar değil mi? Hayır o uçabileceğini bilmiyor ve uçamamaktan korkuyor. Yani denemiyor. Anne onu yuvadan attığında önce hızla düşmeye başlıyor ve mecburen kanat çırpıyor. Sonrasında ise uçabildiğini fark ediyor. Ve gökyüzüne, özgürlüğe doğru kanat çırpıyor. İşte bunun gibi, bizler çekirdek inanç telkinlerini dinledikten sonra sanki hayatımıza sihirli bir değnek değecekmiş gibi düşünüyoruz. Oysa öyle değil, sadece ve sadece içinde seni engelleyen düşüncen değişti. Fakat bunu denemeden bilemezsin.
Ayrıca bence de ara vermelisin. Bırak zihnin biraz dinlensin, nefes alsın, orada ki telkinleri içselleştirsin. Öyle değil midir zaten her şeyin fazlası zarardır?
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla