Konu: Prana Vidya
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-04-2013, 04:29 PM   #2 (permalink)
TR-ance
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 514
Tesekkür: 197
445 Mesajinıza toplam 3,041 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
TR-ance has a spectacular aura aboutTR-ance has a spectacular aura aboutTR-ance has a spectacular aura about
Standart Cevap: Prana Vidya

Tıpkı her bitkinin büyümek için hem güneşe hem de yağmura uygun ölçülerde ihtiyaç duyması gibi, bir insan da ruhsal tekamül için doğru miktarda ruhsal farkındalık ışığıyla, doğru miktarda benlik bağlantılarının bulutlu örtüsüne ihtiyaç duyar. Çok fazla ruhsallık bireyin dünyasını yakar ve beden fonksiyonlarını denetim altında tutmasını imkansız hale getirir, çok fazla benlik bağları ise bilinci dünyevilik içinde uyutur. Yoga Sistemi bu iki unsurun dengede tutulmasını sağlar.

Enerjinin bedende hareket etmesi doğal bir olaydır. Kasıtlı veya kasıtsız bu her zaman gerçekleşmektedir. Bilim adamları bedenin içine ve dışına enerjinin akışını kanıtlamıştır. Bütün bedenlerden devamlı olarak enerji titreşimleri, dalgaları veya şarjları yayılmaktadır. Bazı kişiler uzun ve güçlü enerji dalgalarına, bazıları ise kısa ve zayıf enerji dalgalarına sahiptir. Kirlian fotoğrafçılık yöntemi bunun doğruluğunu kanıtlamıştır.

Prana çok incedir ve yalnızca biyoenerji örtüsünün sayesinde hissedilebilir. Hassas kişiler bu enerjiyi hissedebilir. Biyoenerji örtüsü doğuştan güçlü olan kişiler bu enerjiyi doğal olarak hisseder ve başkalarını tedavi edebilir. Bu kişiler Yoga uygulamadan bu güce sahiptir. Onlar kendi yeteneklerine şaşırmakta ve bu yeteneğin nereden geldiğini ve nasıl çalıştığını merak etmektedirler. Tabii ki bu yetenek kendiliğinden gelişmemiştir. Bu kişiler önceki hayatlarında Yoga tekniklerini uyguladığı için bu yeteneklere sahiptir. Bu yeteneklerini geliştirmek ve daha da bilinçli kullanmak için bu kişiler bu hayatta da Yoga tekniklerini uygulamalıdır. Aksi takdirde bu kişiler her tür olumsuz olaylara maruz kalacaklar.

Prana sayesinde tedavi etme yeteneğine herkes sahiptir ancak bu yetenek geliştirilmelidir. Prana Vidya teknikleri sayesinde bu yetenek geliştirilip tedavi için kullanılabilir. Bu teknikler bedendeki enerji stokunun farkındalığını geliştirmekte ve tam sağlığa kavuşmak için enerjinin bilinçli kullanılmasını öğretmektedir. Bu aşamada birey evrensel enerjiyi kullanarak başkalarını da tedavi edebilir. Prana Vidya tekniklerinin amaçlarından biri enerjinin aktifleştirilmesi ve bilinçli kullanılmasıdır.

Prana Vidya teknikleri sayesinde beden ve zihindeki enerji akımları güçlendirilmektedir. Enerjinin artması bilincin algılanmasını uzun süre korumaktadır. Prana Vidya teknikleri enerjiyi güçlendirerek bilinci yükselttiği için Yoga Sistemi’nde özel bir yere sahiptir. Birey enerjiyi kontrol altına alarak bedenin farklı bölgelerine göndermektedir. Bilinç ve enerji gücü birleşerek bedenin farklı kısımlarına sırayla ulaşmaktadır. Zihinle yönlendirilen enerji belirli kanallarla bedenin farklı merkezlerine akmaktadır. Bu tekniklerde enerji kanallarının farkındalığı çok önemlidir.

Prana Vidya teknikleri enerjinin genişlemesini, toparlanmasını, yoğunlaşmasını, lokalize edilmesini ve görülmesini içermektedir. Enerjinin toparlanması zihnin vahşi eğilimlerini kontrol altına almak için kullanılmaktadır. Bu toparlanma enerjinin yukarı doğru akmasına denk gelmekte ve zihnin susturulması ve odaklanmasına yardım etmektedir.

Diğer taraftan, zihin donuk olduğunda enerjinin genişlemesi tekniği uygulanmaktadır. Bu halde enerji aşağı doğru akmaktadır. Enerjinin lokalize edilmesi tekniği irade vasıtasıyla enerjinin bedenin belirli bölgelerine yöneltmesi için kullanılmaktadır. Birey enerji akımını görebiliyor ise bu teknik daha da etkili olmaktadır. Birey enerji akımını görmüyorsa, o zaman enerjinin hareketini gözünde canlandırmalıdır. Aslında iki faktör: farkındalık ve gözde canlandırma enerjinin gücünü artırmaktadır. Böylece güçlendirilmiş enerji irade vasıtasıyla yönlendirilmektedir.

Prana Vidya tekniklerinin yararları beş düzeyde gerçekleşmektedir: fiziksel, sinirsel, zihinsel, duygusal ve spiritüel. Enerji akımları üzerinde kontrol kazanılınca bu yararlar daha da iyi bir şekilde tecrübe edilmektedir. Birinci fiziksel yarar bedenin tümüyle enerjiyle dolmasıdır. Beden o kadar yenilenmiş, gevşek ve canlı kılınmaktadır ki birey kendini yeniden doğmuş gibi hissetmektedir. Bütün iç organların fonksiyonları düzene girip gelişmektedir. Solunum, dolaşım, endokrin, sinir, kas, sindirim ve boşaltım sistemleri optimal biçimde çalışacaktır.

Armonikada çalınan bir nota kulağa hoş gelebilir ama uyum sağlamayan iki nota kulak tırmalayıcıdır. Birçok nota çalınabilir ama onlar uyum sağlamazsa, korkunç bir ses meydana gelebilir. Prana Vidya teknikleri organizmada içsel uyumu geliştirmektedir. Böylece iç organlar senkronize edilmek ve uyum içinde çalışmak suretiyle hayat melodisini en güzel biçimde çalmaktadır.

Prana Vidya teknikleri çok gelişmiş ve karışık biyoenerji teknikleridir. Bu tekniklerin bazıları biyoenerji tedavilerinde ve son zamanlar çok yayılmış “reiki” yöntemlerinde kullanılmaktadır. Temel teknikler basitleştirilmiş ve onlara birçok spekülasyon eklenmiştir. Bu yüzden “reiki” yönteminin etkileri geçicidir ve çoğu zaman organizmada enerji dengesizliği, duygusal partlamalar, zihinsel/sinirsel gerginlik ve depresyona neden olmaktadır.

Hiçbir ön, hazırlayıcı uygulama yapılmadan bedene ve enerji merkezlerine enerji yüklemek kesinlikle sağlık için zararlı ve tehlikelidir. Başlangıçta iyi gelse bile bir süre sonra organizma olumsuz tepkiler vermektedir. Mükemmel enerji kontrolü seviyesine ulaşmadan bu kişiler başkalarını tedavi ederek kendi enerjilerini kirletmekte ve sağlıklarını tehlikeye atmaktadır. “Reiki” yönteminin geniş bir alana yayılmasının tek nedeni bu yöntemin 1-2 seans sırasında öğretilmesidir. Bu tür “hızlı” yöntemler hiçbir zaman kalıcı yararlar sağlayamaz.

Prana Vidya teknikleri zihinsel berraklığı, farkındalığı ve zor koşulların üstesinden gelme yeteneğini geliştirerek bilincin genişlemesine zemin yaratmaktadır. Bu duygular üzerinde kontrol kazandırmakta ve mantıklılığı artırmaktadır. Her şey daha iyi anlaşılmakta ve her fikir, eylem ve ifade arkasındaki belirli amaç sezilmektedir. Tek hedefli konsantrasyon ve sonra da derin meditasyon hallerine kendiliğinden ulaşılmaktadır. Kişiliğin uyumuş merkezleri iradeye yanıt vermekte, bilinçaltı ve bilinçsiz zihin üzerinde kontrol kazanılmaktadır. Bu şekilde, Prana Vidya teknikleri tüm kişiliği uyandırmakta ve özün fark edilmesine götürmektedir.



Paramahamsa Yogaçarya Akif Manaf
TR-ance isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla