Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-04-2013, 04:22 PM   #2 (permalink)
TR-ance
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 514
Tesekkür: 197
445 Mesajinıza toplam 3,041 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
TR-ance has a spectacular aura aboutTR-ance has a spectacular aura aboutTR-ance has a spectacular aura about
Standart Cevap: Kundalini Nedir?

Hinduizm dininin inançlarına göre, Tanrıça Kali, Kundalini enerjisini temsil etmektedir ve bu tanrıçaya ibadet ederek insan Kundalini enerjisini uyandırabilir. Şivaizm (Tanrı Şiva’ya tapınma) dininde, Kundalini enerjisi Şiva-lingam olarak adlandırılan “Şiva’nın penisine” sarılmış yılan şeklinde gösterilmektedir. Şivaizm dininde, Tanrı Şiva'yı temsil eden penise ve Tanrıça Kali’yi temsil eden vajinaya bir arada tapınma törenleri çok yaygındır. Bu dini tarikatlar penis ile vajinaya ibadet ederek Kundalini enerjisinin uyanacağına inanmaktadır.
Şivaizm dinine ait olan “tantra” tarikatına göre, Kundalini zaman ve mekanın ötesinde olan ve uyanmış halde spiritüel veya ruhsal potansiyeli temsil eden enerjidir. Bu, mantıksız inançlara dayanan yanlış varsayımdır. İnsan bedeninde zaman ve mekanın ötesinde olan, ruhsal potansiyeli temsil eden ve spiritüel enerjinin kaynağı olan tek bir şey var, o da ruhtur. Maddi bedende ruhun dışında ruhsal potansiyelin başka hiçbir kaynağı yoktur. Kundalini zaman ve mekan sınırlarının içinde bulunan maddi bir enerjidir.

Bazı kişiler uydurma yöntemler kullanarak “kundalini yoga” olarak adlandırılan sözde yoga türü sunmaktadır. Bu uydurma yöntemlerin uygulanması zararlıdır. Bazı “kundalini yoga” kitaplarında önce Asana, Pranayama ve Pratyahara yapılması önerilir. Bu kişiler önce “kundalini yoganın” farklı bir Yoga türü olduğunu iddia ediyorlar, sonra da Orijinal Yoga Sistemi’nin başlangıç basamaklarındaki teknikleri uygulamadan “kundalini yoga” uygulanmasını tavsiye etmiyorlar. Böyle çelişkili ifadeler bu tür sözde yoga ekollerinin ne kadar yanlış ve kafa karıştırıcı olduğunun kanıtıdır.

Kundalini enerjisinin uyanıp yükselerek bilinç ile birleşmesinin en büyük faydalarından biri, bireyin evrenle ilgili farkındalığının gelişmesidir. Bu olgu bireyi, bencil ve dar görüşlü hayat tarzından kurtarmaktadır. Birey arınarak hayatı zorlaştıran koşullardan uzaklaşmakta ve doğal yaşamı tercih etmektedir. Manevi yönden yaşamını zenginleştirerek, sosyal statülerden bağımsız olmaktadır. Böylece insan hep almaktan ziyade, vermeyi ve paylaşmayı tercih etmektedir. İnsanoğlunun özgürlüğü spiritüel ve kozmik farkındalık sayesinde mümkündür. Varoluşun kozmik bakış açısından idrak edilmesi sonucunda, insan artık doğayı kirletmeyecek ve yıkıcı eylemlerde bulunmayacaktır.

Kırmızımsı turuncu renkli Kundalini enerjisi Suşumna kanalından geçerek Sahasrara Çakra merkezine yükseldiğinde gümüşi sarı renge boyanmakta ve enerji alanının titreşimini artırmaktadır.

Kundalini uzun süre sır olarak kaldı, çünkü o anlaşılmaz, sadece deneyimlenebilir. Spiritüel evrimleşme süreci nesneleştirilemez ve evrimleşen özneden ayrılamaz. İnsan dili özneler ve nesnelerden oluştuğu için Kundalini’nin tanımları çarpıtılmaktadır. Yalnızca Kundalini konusunda derin teorik bilgiye ve Orijinal Yoga Sistemi’ne dayanan tekniklerin doğru uygulanması sayesinde pratik tecrübeye sahip olan kişi Kundalini’yi çarpıtmadan anlatabilir.

Orijinal Yoga Sistemi uygulayana zarar vermeyen ruhi gelişme yöntemidir. Öyle ki, doğru bir şekilde uygulandığında insanı dehşete düşürmeden spiritüel özgürleşme sürecine hazırlıyor ve bu süreçte ona yol gösteriyor. Yoga bireyde doğuştan varolan evrimsel Kundalini gücünü uyandırır.

Kundalini insanın okulda öğrenebileceği bir konu değildir, çünkü Kundalini kitap bilgisi değildir. Kundalini doğrudan doğruya deneyimli bir Yoga Üstadından alınması gereken canlı bir bilgeliktir. Eğer birey hiçbir felaket yaşamadan Kundalini enerjisini uyandırmayı umuyorsa iyi bir rehber kesinlikle gereklidir. Amatör bir öğretmen hiç rehber olmamasından çok daha kötüdür. Yoga metinlerine göre, gerçek Yoga Üstadı “elmas kadar sert ve balmumu kadar yumuşaktır”. Ancak ego bağlarının üzümleri tümüyle ezilip suyu çıkarıldıktan sonra spiritüel bilgeliğin olgun şarabı tadılabilir.



Paramahamsa Yogaçarya Akif Manaf
TR-ance isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla