Konu: BİR HİKAYE
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2013, 06:02 PM   #8 (permalink)
cansuyu
Binbaşı
 
cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Mesajlar: 1,224
Tesekkür: 1,705
1,237 Mesajinıza toplam 3,648 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nice
Standart Cevap: BİR HİKAYE

gereksinimi olana.. ama günlüğünü okurken bunları söylemek istediğim Değişmek e gelsin bu yazı..

VAZGEÇMEKTEN VAZGEÇİN..

ABD'li ünlü psikolog Martin Seligman 1975 yılında kapana kısılmış insanların durumuna ışık tutmak için köpeklerle bir deney yapar.



Seligman bir grup köpeği kafeslerin içine sıkıca hapseder ve sık sık şok uygular. Önce direnip mücadele eden köpekler, bir süre sonra kendilerini çaresizliğin kucağına bırakırlar. Daha sonra kafesler köpeklerin kolayca kaçabileceği şekilde değiştirilir. Ancak köpeklerin %65'i kaçmayı bir kez daha denemez ve yere uzanıp umutsuzca sızlanmayı tercih eder. Seligman benzer davranışların insanlarda da yaşandığını belirlemiştir. Arka arkaya gelen aksiliklerin insanlara çaresizliği, umutsuzluğu ve ataleti öğrettiğini belirtmiştir.



Çaresizlik, umutsuzluk ve atalet… Bunlar vazgeçmek için haklı nedenler değil. Ovid'in vurguladığı gibi, "Dayan ve üstele… Bu acı, adım adım senin iyiliğine dönüşecek."



Bu arada vazgeçmemek uğruna kendinizle savaşırken, çevrenizde bulunan bazı şahıslara karşı da bir cephe açmış olmalısınız. Çünkü onlarla da mücadele etmeniz gerekebilir. Kaçınılmazdır ki, bir kısmı sizin farkına bile varamadığınız olumsuzlukları gün yüzüne çıkarıp size yardımcı olacaktır!



"Sana bir işin başarılamayacağını söyleyecek binlerce insan var. Felaket tellallığı yapacak binlerce insan var. Seni yutmayı bekleyen tehlikeleri, sana birer birer gösterecek binlerce insan var. Ama sen yüzündeki gülümsemeyle ceketini çıkar ve yola koyul. Başarılamayacak şeyle uğraşırken şarkılar söyle ve başar." (Edgar A. Guest)



Kazanan olmak istiyorsan asla pes etme. İnadına savaş. Ne gerekiyorsa, fazlasını yap. Çünkü kendi sınırlarını kendin çizebilirsin. Unutma, vazgeçtiğin an, kaybetmişsin demektir.


alıntıdır...
__________________
sen neye hazırsan o da sana hazırdır...
cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla