Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-12-2012, 01:15 PM   #8 (permalink)
maviinci
Binbaşı
 
maviinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 1,549
Tesekkür: 5,267
1,458 Mesajinıza toplam 5,344 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
maviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to all
Standart Cevap: Telkinlerde Nadas Suresi

İletişim Psikolojisi dersleri aldığım bi hocam var, onun bize anlattığı derslerden dinlediğim kısmı kendi ifadelerimle aktarıyorum:

21 gün; fiziki ya da bedensel bir alışkanlığın yerleşip filizlenmesini sonuçluyor, 21 günde tohum ekip sulayıp toprağı delerek güneşe ulaşmasını sağlamış gibi oluyoruz. Bu sadece telkinlerde değil, diğer birçok şeyde de böyle..

İkinci aşama ise, 40. güne kadar. 21 günde o seviyeye gelen filizimizi iyice büyüyüp çiçek verecek seviyeye gelene kadar yine sulamamız, perçinlememiz lazım..

Tabii bu sonrasında da devam etmeli, bir adım atıldı ama bu 21 ya da 40 günle sınırlı kalmamalı. Sonuçta istemeden de olsa kendimize kabul ettirdiğimiz bi gerçeklik var ve bu 40 günden daha fazla süren bir çalışmanın (!) ürünü. Bu bağlamda, 21 ve 40; sadece kademe olarak adlandırılabilir.. Eğer uzun vadede hayata olan bakışaçımızı değiştirmek istiyorsak sistemli bir şekilde çalışmalarımıza devam etmeliyiz...
maviinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla