Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-11-2012, 10:51 PM   #2 (permalink)
maviinci
Binbaşı
 
maviinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 1,549
Tesekkür: 5,267
1,458 Mesajinıza toplam 5,344 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
maviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to all
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

farkında olman çok önemlidir. bak teker teker gidelim;

** yolda yürürken biri sana çarptı ama isteyerek mi çarptı, istemeden mi -bunu ayırt etmen lazım. bakalım, nasıl olacak:

----- farz edelim ki bilerek çarpmış olsun. senin ona sataşmanı ve belki de seni iyice bi pataklamayı istiyor, senin canına okumak istiyor. sen ona pardon demek yerine bağırıp çağırsaydın bu sefer başın bir sürü belaya girecekti, sırf pardon deyip iki heceli bir kelimelik efor sarfetmek yerine adama yahut kadına bağırıp çağırarak gerginliği artırdığın için. bunun için harcadığı güç, senin belki de bir aylık enerjini sömürüp atacaktı.. bu durumda pardon diyerek kazançlı çıktın.

----- adam istemeden çarpmış olsun. belki kısa süre önce kötü bi haber aldı, ya da o kadar dalgın ki seni göremedi ve sana çarptı. bu durumda senin ona bağırıp çağırman haksız olacak ki bunu eminim sen de istemezsin. böylece senin pardon demen, belki de o adama etrafta hâlâ ince ruhlu insanların olduğunu gösterecek ve büyük bir ihtimal o kişi huzur duyacak.. ben olsam öyle olurdu.

pardon, sana bir şey kaybettirmeyecektir :))

*** Gelelim ödeve; bu durum seni rahatsız etmeye başladığına göre farkındalık sürecini aşmışsın - rahatsızlık sürecine gelmişsin. Problem "hayır" diyememende, emin ol bende de bu problem var. Ve sokakta, hayatta gördüğün bir çok kişide var.. Ama ben şuna da eminim; okul arkadaşların senden önce kendilerini düşünüyorlardır. O halde senin de onlardan önce kendini düşünmemen için hiçbir sebep yok hatta bunda sonsuza kadar haklısın. bak, olaya öyle bir pencereden bakıyorsun ki.. doktora gittiğimde bana her şeyin ilaçlarla çözülemeyeceğini söylemişti ve şu cümleyi kurdu:

" İhtimalleri kendi lehine kullan".

İşte bu söz beni bitirmişti..

Sokakta yürüyorum, insanlar bana bakabilir.. => böyle bir olasılık yok, olsa bile herkes bi anda bana bakamaz. baksa bile bu bende bir sorun olduğunu ifade etmez. bütün bunların biraraya gelmesi ihtimali, dünyanın bi öküzün boynuzları üstünde durduğu ihtimalinden daha çok mümkün değil.

neyse, çok uzattım ;)) sözün özü, belli plan program dahilinde insanlara - özellikle yakınındakilere hayır demeyi öğrenmelisin.. hatta beraber plan yapalım, sen konu aç (ya da bu konudan da devam edebiliriz) - ctesi - pazar gününden; önümüzdeki bir hafta için plan yaparız ve uygulamalı bi şekilde hayır demeyi öğrenirsin.. bazı şeylere neden hayır demen konusunda tespitlerde bulunuruz, sen hayır dediğinde eğer küçük bir ihtimalle; birileri sana tepki verirse senin bunlara karşı nasıl cevap vermen gerektiği konusunda konuşuruz, böylece o ana kendini daha rahat bir şekilde hazırlarsın.. Olur mu?? :))
maviinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla