Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2012, 11:39 PM   #2 (permalink)
boritta
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Nov 2012
Mesajlar: 20
Tesekkür: 0
4 Mesajinıza toplam 5 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
boritta is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: ''Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu''büyüdükçe geçer mi?:

Çocuklarında DEHB-Dikkat Eksikliği sorunu olan anne-babalara yol gösteren makaleyi Çocuk Psikiyatr Dr. Gökçe Küçükyazıcı kaleme almış:

Çocuğunuzda DEHB belirtilerine bağlı olarak görülen dürtü kontrol bozukluğu ve davranış sorunları ortaya çıktığında, aşağıdaki adımlar size yol gösterecektir.


DEHB’ye bağlı ortaya çıkan davranış sorunları anne-baba için başa çıkılması ve yönetilmesi çok zor sorunlar olabilmektedir.
DEHB’li çocuk toplum içinde davranış bozukluklarına bağlı olarak sorun yaşadığında, anne-babalar bunu kendi hataları olarak görürler. “Kendi çocuğumuzu kontrol edebilmeliyiz!?” diye düşünürler. Hele okul ve benzeri sosyal ortamlarda , diğer velilerin suçlayıcı ve imalı bakışları ve DEHB hakkında bilgisi olmayan bir başka anne-babanın faydasız yardım önerileri, DEHB’li çocuğun anne-babası için yeterince zorlayıcıdır.

Bakış açınızı genişletin ve durumun gerçekliğinin farkına varın! DEHB’li çocuklar sıklıkla dürtüsel davranılar ve davranışlarını düzenleyemezler. Çocuğunuzun hatalı tutum ve davranışları DEHB’nin doğasını yansıtmaktadır.


Kaynak ve Makale Devamı: Hiperaktivite Bozukluğu - DEHB | DEHB Davranış Bozukluğunda 7 Altın Öneri | DEHB Davranış Bozukluğunda 7 Altın Öneri
boritta isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla