Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2012, 11:36 PM   #2 (permalink)
boritta
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Nov 2012
Mesajlar: 20
Tesekkür: 0
4 Mesajinıza toplam 5 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
boritta is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: ''Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu''nasıl tedavi edilir?

Dikkat Eksikliği ve DEHB tedavisi konusunda başarılı çalışmaları bulunan Çocuk Psikiyatr Dr. Gökçe Küçükyazıcı'nın bir makalesini buldum:

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisinin süresi, hastalığın şiddetine göre ve çocuktan çocuğa değişmektedir. Hareketlilik yaşla birlikte azalma eğilimindedir. Dikkat eksikliği sıklıkla daha uzun bir süre sorun olmaya devam eder ve genellikle ergenlik sonrası azalarak kaybolur. Küçük bir kesimde erişkinlikte de devam eder. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisinin ne kadar süreceği çocuğun ihtiyacına göre belirlenir. Ağırlıklı olarak akademik sorunlar yaşayan çocuklarda okul dönemi ilaç kullanılır, tatillerde kesilir, davranış sorunları ve hiperaktivite fazlaysa tatillerde de devam edilebilir veya başka ilaçlarla desteklenebilir.

Okul başlangıç dönemlerinde sorun hala devam ediyorsa ilaç tekrar başlanır, artık ihtiyaç duyulmadığında tedavi sonlandırılır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisi 1-2 yıl da sürebilir, ergenlik sonuna kadar da devam edebilir. Erişkinlikte kullanım daha sınırlıdır.

Kaynak ve Makale Devamı: Hiperaktivite Bozukluğu - DEHB | DEHB Tedavisi | Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu`nda Tedavi Seçenekleri

boritta isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla