Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-10-2012, 12:08 PM   #6 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı
 
ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2011
Mesajlar: 627
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: hiçbir şey yapmak istemiyorum

jaimemiamor'' sorun ne biliyor musun ? ikimizin de ataletli zihin yapımızın olması. İkimizde ataletliyiz çünkü. Bu konuda Mümin Sekman'ın Kişisel Ataletinizi Yenin adlı kitabı var. Kitap sizi ataletle ilgili bilgilendiriyor, yol gösteriyor ama açıkcası o kitapta farkedemediğim şey çözüm yollarıydı. Belki vardır çözüm yolları kitabın birçok yerinin altını çizmiştim. Tekrar dönüp bakmalıyım.

Yapmamız gerekenlerin farkındayız ama yapamıyoruz.

Kısacası Mümin Sekman ataletle ilgili iki şey söylüyor.

1. İçten Dışa doğru yayılan atalet
2. Dıştan İçe Doğru yayılan atalet...

kendinize sorular sormaya başladığınızda, günün birinde sorduğunuz sorunun cevabı azınızdan çıkıcaktır.

dıştan içe yayılan ataleti anlamasamda bana göre tek bir atalet çeşiti var. O da herkes için aynı olan atalet. Atalet bizim zihnimizde düşüncelerimzde ortaya çıkar. Sonra bu sihirli sözler giderek hayatımıza girer, sonrasını demek istemiyorum zaten herşey ortada. Başladığımız işlerin yarın kalması, yapmamız gereken şeyleri bir süre yapıyoruz ilerleyen zamanda başa döndüğümüzü farkediyoruz.

Bu durumu en güzel ''Mahatma Gandhi'' şu sözlerle anlatıyor.

sözlerinize dikkat edin, düşüncelerinize dönüşür; düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür; duygularınıza dikkat edin, davranışlarınıza dönüşür; davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınıza dönüşür; alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlerinize dönüşür; değerlerinize dikkat edin, karakterinize dönüşür; karakterinize dikkat edin, kaderinize dönüşür!

Önce ataletli zihin düşüncelerinden kurtulmalıyız. Yoksa hayatınızda daha çok fırsatları kaçırıcaksınız. Değişiminiz önündeki en büyük engel. Eğer ataletli biriyseniz ve bunun farkında değilseniz. Değişim süreci ile ilgili başlattığınız her adım güçlü bir kararlılık ve irade ile sürdürmediğiniz sürece başarılı olamazsınız. Çünkü bu olayı defalarca yaşadım. jaimemiamor ve benim hikayemi okuduğunuz da da anlıcaksınız. Sevgiyle :)
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla