biraz araştırma yaptım ve Sana tavsiye edebileceğim yöntem 
Hooponopono yöntemi, bir nevi temizlik; bilinçaltındaki bir hatayı düzeltmek için yapılan bir temizlik. 
Dr Hew Len, "Ben sadece bilinçaltımla konuşuyorum, “Seni seviyorum.  Teşekkür ederim. Beni affet” diyorum. Divinity (Tanrısal Akıl), kutsal  güç ya da Tanrı, artık siz ne isim veriyorsanız; eğer siz gerçekten  hazırsanız, o kaydı, o hatırayı siliyor ve hatanız düzelmiş oluyor. Siz  de sorununuzdan kurtuluyorsunuz." diyor. Siz neye nasıl seslenirken  kendinizi arınmış hissediyorsanız öyle yapın. 
Sadece sizin sorumluluğunuzda olan bir şeyi değiştirebilirsiniz  noktasından çıkarsak burada da sorumluluğu tamamen üzerinize almakla  başlıyorsunuz. Sorumlu % 100 benim diyorsunuz. Sözlerinizin de pişmanlık  ve affetme içermesi gerekiyor. “Özür dilerim, yaşadığım her neyse,  benim yüzümden oluyor, beni affet” diyorsunuz, “Bilinçaltımdaki hangi  hatıra veya düşünceden dolayı bunu yaşadığımı bilmiyorum ama bana  bunları yaşattığın için teşekkür ederim ve affımı dilerim." gibi.  
Dr Hew Len de bunu böyle açıklıyor, hatalarınızla aşk yaşıyorsunuz..  
Hatalarınıza (kabul ettiniz ve onlar artık sizin çünkü) seni seviyorum  ve teşekkür ediyorum” diyorsunuz. Direnmemeniz gerekiyor. Çünkü  direnirseniz, tekrarlar. Kabul edeceksiniz ve gittikçe  sakinleşeceksiniz. İşler yoluna girecek. 
Kaynak:
http://www.kontejyan.com/hooponopono...en-yardim.html http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post830832   Ho’ponopono tekniği Olumlaması   
  Şimdi ben …[rahatsızlığın tanımı]… için zuhur eden içimdeki sebep her  ne ise sorumluluğun tamamını üzerime alıyorum. Bu sebepten dolayı  yaşadığım ortaya çıkan üzüntü, çaresizlik, umutsuzluk, hastalık gibi tüm  dışa çıkan sebeplerden arınıyorum, arınıyorum,arınıyorum arındım ve  kurtuldum.
 Sebep olduğum için lütfen beni affet, özür dilerim. Bana bu dua ile  arınma fırsatı verdiğin için Seni seviyorum, arındırdığın ve şifalanmamı  sağladığın için    
Teşekkür ederim.  
Özür dilerim, [Gaffar, Gafur, Kuddus ve Tevvab olan Allahım beni bağışla,]  
Lütfen beni affet, [Rahman ve Rahim olan Allahım beni affet,]  
Seni seviyorum, [Vedud olan Allahım, sevgi yolunu kaybettik, bize sevginle    
yaklaş, bizi de Aşk’a erenlerden eyle.]  
Teşekkür ederim, [Şekur olan Allahım, Şükr’ümü artır…]  
ve bu adrestende hooponopono hakkında bilgi alabilirsiniz oldukça güzel bir site   
Ho?oponopono - Değişim Başlıyor - Ruhsal Gücünüzü Keşfedin