Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-09-2012, 12:28 PM   #2 (permalink)
heromaster
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Bulunduğu yer: Usa
Mesajlar: 603
Tesekkür: 543
534 Mesajinıza toplam 1,586 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
heromaster will become famous soon enoughheromaster will become famous soon enough
Standart Cevap: Şifalı Taşlar terapisi

Opal :

Kuvarsın bir çeşididir. Halk arasında Gökkuşağı Taşı olarak bilinir. Opal, karışık bir geçmişe sahiptir. Bazıları için talihsizlik getiren bir taş olarak düşünülürken, bazıları ise güven duygusunu taze tuttuğunu ve düşmanlara karşı koruduğunu düşünür.aynı zamanda negatif duyguları yok ettiğine ve duygusal dengeyi sağladığına inanılır. Görme duyularını güçlendirir ve sezgi arttırıcı bir etkisi vardır. Mücevheratta kullanılan Opal, insanın avuç içi ısısıyla renk değiştirme özelliğine sahip değerli taşlardandır.



Sitrin :

Sarıdan açık kahveye doğru giden bir renk geçişi vardır. Bu güne kadar bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Hazım organları, böbrek, ciğerler ve kalp için yararlı olduğu ve tedavi edici enerjinin meydana gelmesini sağladığı düşünülür. Kendine güveni arttırdığına, insanı kendine zarar verici eğilimlerden uzaklaştırdığına inanılır. Sitrin masaj yağlarını yoğunlaştırmak için kullanılır. Yağa enerji verir, dolaşımı hızlandırır ve derinin emmesini kolaylaştırır. Bu taş ucu aşağı gelecek şekilde boyunda taşınır. Böylece güven ve evrensel gücünüzün çoğalacağına inanılır. Diğer adı Tüccar Taşıdır. Bazı inanan insanlar kasalarına koyarlar. Parasal güçlerini arttırdıklarına inanırlar. Bazı kişilerde onun uğursuz bir taş olduğuna inanırlar ve ne olursa olsun el sürmezler.



Ametist :

Ametist, kuvars ailesindendir. Mor veya mavi-mor renklidir. Yüzyıllar boyunca değişik toplumlarda beğeniyle kullanılmıştır, Asya ve Mısır'da mühür olarak kullanılmıştır. Eski çağlarda sarhoşluğu yok eden taş olarak kabuledilirdi. O yıllarda kadeh, kap, çanak gibi araçların çoğu ametistten yapılmaktaydı. Bu taş, endoktrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Kanı temizlediğine ve enerji veridiğine inanılır. Aynı zamanda bilinç seviyelerini yükseltiğine ve yatıştırıcı etkisi olduğuna inanılır. Meditasyon için kullanılan en ideal taşlardan biridir. Çocukları korkularından ve solunum yolu hastalıklarından koruduğuna inanıldığı için çocuk taşı da denir. İskeleti kuvvetlendirdiğine, tiroid bezlerini harekete geçirdiğine inanılır. Aynı zamanda tansiyon ve kaygıyı azaltıcı, canlandırıcı etkisi olduğu, zihinsel açıklık ve aydınlanma için kullanılmaktadır. Fiziksel yetenekler, yaratıcı ifade ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirdiğide düşünülür.



Yeşim Taşı (Jade taşı) :

Binlerce yıl once Çinliler bu taşı değerli taşlardan biri yapmışlardır. Efsaneye göre Çin Ejderinin yeryüzüne bıraktığı tohumların donmuş halinin Yeşim taşı olduğu düşünülür. Günümüzde Çinli büyük işadamları ellerinde Yeşimden tılsımlar taşıyor. Taşın hayvan biçiminde yontulmuşları vardır ve bugün bile hala çok revaçtadır. Aynı zamanda akıl hastalıklarına, dahili hastalıklara, göz bozukluğuna, kadınların adet ve doğum sancılarına iyi geldiğine inanılmaktadır.



Hematit :

Demirin madeninin başlıca kaynaklarından biridir. Narin bir kristaldir ve sertliğinden dolayı işlenirken çok titiz bir çalışma istemaktadir. Kan dolaşımı üzerinde pozitif etki yaratır. Dalağın doğru çalışmasını sağladığına, enerji, canlılık verdiğine, stresi azaltığına inanılır. Çekim gücü fazla olan bir taştır. Bu yüzden kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek veriği düşünülür. Özellikle karar verme güçlükleride yardımcı olur. Eski çağlarda tılsım olarak kullanılırdı. Bu günlerde ise bu taşın bel soğukluğuna iyi geldiğine inanılır.



Akik :

Bedensel ve zihinsel kuvvet verici olduğu düşünülen Akik, taşıyan kişiyi tehlikeden koruduğuna, uyumsuzluklarına son verdiğine inanılır. Bu taşın aynı zamanda karabasana, uykusuzluğa, nazara, korkaklığa, ve °°°°bolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğuna da inanılmaktadır. Akik taşına bazı kişiler Ateş veya Gezgin Taşı derler. Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcı olduğu düşünülür.Hemen hemen tüm burç özelliklerine uymaktadır.



Lapis Lazuli :

Saf olmayan bir taşdır. Lapis Lazuli, lazurit ve diğer mavi minerallerin bileşiminden oluşur. Bu karışıma rağmen dünyanın en değerli taşlarından biridir. Çok eski medeniyetlerce de bilinen bir taştır. Mısır Kralı Tutankamon'un mezarını süslemiştir. Bu taş mavidir, fakat rengin yoğunluğu çıkarıldıkları bölgelere göre değişiklik gösterir. Gece Taşı veya Gerçek Taşı olarak isimlendirilir. Renginden dolayı göklerin sembolü olarak bilinir. İsimi "Göklerin Taşı" anlamını içermektedir.



Aquamarine :

Kimi zaman adına Gök Zümrüt de denilebiliyor. Aquamarine, soluk mavi-yeşil renkli bir taşdır. Bu sebepten Sakin Taş olarak da bilinebilir. Sakin Taş denilse de, Cesaret taşı olarak adlandırılır. Bu taşı taşıyan kişinin ölüm karşısında cesaretlendiği söylenilir. Bu taşı renginden dolayı, denizciler tılsım diye kullanırlar. Renginden dolayı kahinler tarafından da kullanılmıştır. Kahin Taşı olarak da anılır. Enteresan renklerde bulunabilen Aquamarine, mücevheratta da kullanılır. O güzel mavi rengini verebilmek için 400 derecede ısıtılmaktadır. Bu güzel taşın en güzelleri Brezilya'dan çıkmaktadır. Sinirleri yatıştırıcı özelliği olduğuna, düşünceyi berraklaştırdığına ve yaratıcı gücün ortaya çıkardığına aynı zamanda böbrek, karaciğer, dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirdiğine ve vücudu temizlediğine inanılır.



Obsidyen :

Renginden dolayı bazıları Kara Kadife diye adlandırırlar. Bu taşın en çok tutulan cinsi üzerinde beyaz lekeler olanıdır. Kar Taneli Obsidyendir. Bu tür Saflık Taşı olarak da bilinir. Karın ve bağırsakları iyileştirme, zihin ve duyguyu birleştirme özelliğine sahiptir. Maskulen enerji verdiğine, negatif unsurları yok ettiği ve kaygıyı azalttığı düşünülür. Akıl ve sevgiden kopmamayı simgelemektedir.




Aytaşı :

Ay'ın ışıltısının yansıması olduğu söylenir. Bu yüzden ismi Aytaşıdır. Duygusal dengeleyici özelliğine sahiptir. Tutumlarda esneklik yaratığı düşünülür. Bu taş hakkında en çok rivayet Hindistan'dır. Kutsal bir taş olarak kabul ederler. Sevgilileri daha ihtiraslı yaptığı da söylenir. Aytaşı, kadınlar tarafından kısırlığa iyi geldiği, üreme organlarının sorunlarını çözdüğüne ve kolay doğum yapmaya yaradığına inanıldığı için taşınır. Egoizmi giderdiği ve fazla yemek yeme hissini ortadan kaldırdığı da düşünülür. Rivayetlerden en çarpıcısı , onu tılsım olarak taşıyan insanı şöhretli ve görünmez yaptığı olmuştur.
heromaster isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla