Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2012, 04:27 AM   #8 (permalink)
Senemmms
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2012
Mesajlar: 188
Tesekkür: 143
165 Mesajinıza toplam 463 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Senemmms is on a distinguished road
Standart Cevap: Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var...

Alıntı:
yaseminist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Hipnoz, bir çoğumuza göre bir uyku hali olarak algılanır. Aslında hipnoz halinde kişinin bilinci açıktır ve kişiye istemediği bir şey yaptırılamaz. Hipnoz yapılacak kişilerin önce hangi konu üzerinde hipnoz yapılacağı üzerine konuşmaları ve değiştirmek istedikleri durum üzerinde ikna edilmeleri gerekmektedir. Hipnoz bir odaklanma durumudur. Bu konu ister kendini sınırlayan bir takım düşünce kalıplarının değiştirilmesi olsun , ister sigara kullanma alışkanlığını bırakma olsun , kısacası hipnoz ; kişinin bir konuya konsantre olması demektir.
Örneğin kişi çikolatayı yemekten vazgeçemediğini söylüyorsa , kişiye hipnozla odaklanma ile , zihninde çikolatayı çok yedirerek çikolatadan tiksinmesi sağlanabilir. Normalde bu uygulama NLP denilen zihnin yeniden programlanması ile de mümkündür. Kişi sadece çikolata ile beslenir en fazla üç gün içinde yediği şeyden tiksinir. Kısacası kişinin vazgeçemediği şeyden fazlasıyla tüketme halinin yaşatılarak tiksinme duygusunun yaratılması amaçlanır."
Yukarıdaki yazıyı, nette gezerken buldum, NLP teknikleri çikolatayı bırakmana yardımcı olabilir, Anthony Robbins'in kitabında da buna benzer bir uygulama vardı. Anthony Robbins, çikolata bağımlısı bir adama 1-2 gün boyunca sadece çikolata yemesini söylüyordu hatta seminerdeki herkes çıkartıp çikolatalarını ona veriyordu ve en sonunda adam sadece çikolata yemekten bıkmış bir halde "YETER ARTIK ÇİKOLATA GÖRMEK İSTEMİYORUM" diye bağırıyor ve bir daha da çikolatayı ağzına sürmüyordu..
İster hayali olarak sadece çikolata yiyebilirsin, istersen de gerçekten 1-2 gün boyunca sadece çikolata ye.. Bence bu teknik, etkili olabilir, denemesi bedava
Okumuştum bende bu yöntemi ama şimdi tekrar hatırlattığın için sağol. Özellikle buara çok dadanmıştım çikolataya bunu hatırlamam iyi oldu. Teşekkküürler
__________________
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara,göğe,bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.
Senemmms isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla