Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-09-2012, 08:22 PM   #22 (permalink)
cansuyu
Binbaşı
 
cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Mesajlar: 1,224
Tesekkür: 1,705
1,237 Mesajinıza toplam 3,648 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nice
Standart Cevap: HATALI ALANLARDAN BAĞIMSIZ İNSANLAR

ilk bakışta bu başkalarının düşüncelerini önemseme yanılgısı gibi gözüküyor. oysa bence tümüyle kendine güven le ilgili. çoğumuz yaşamımızın bazı kesitlerinde kendi değerimizi başkasından aldığımız değerle ölçme yanılgısındayız.
onaylanmak aslında farkedilmenin de bir sonucu sanki..
algıladığımız kadar değil algılandığımız kadar varolduğumuzu zannediyoruz yaşamda.

bir başka boyutu daha var sanki onaylanma gereksinimimizin. elbette ki ait olma duygumuzu beslemek istiyoruz NORM larda olduğumuzu duyarak belki.. ÖZGÜN değil.. normlarda..

konuyla çok ilgili değil belki ama norm larda ve genel kabul e uygun davranmayla ilgili kızımdan bir örnek vermek isterim.. gerçekten BEN diyen, hatta rabbena hep bana :) diyen bir kızım var. zaman zaman sözediyorum..ve doğrularını savunan ardında duran, genel kabulle bağdaşmadan önce kendisiyle bağdaşması şart olan..

liseye başladığında hergün büyük bir itinayla :) gömleğinin tek tarafını eteğinin içinde tek tarafını dışında bırakarak okula gittiğini farkettim. ve oturup konuştuk bunu. tüm liseliler aynı şekilde dolaşıyordu. kendince belki aykırı, belki özgün gördüğü bu durum aslında aykırılığın bile standart haliyle kabul görme çabasıydı.

bir başka boyutu daha var ki onay gereksinimimizin..bazen cevabını bildiğimiz bir soruyla başbaşayızdır. ancak soru ile cevabı yüzleştirmekten çekinerek olmaması gereken , başkasının bize sunduğu ayrı bir cevabı kabul ederek kendimizden kaçarız.

kendi egomuz üzerinde başkaları daha mı söz hakkı sahibi ya da etkili acaba???
__________________
sen neye hazırsan o da sana hazırdır...
cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla