Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-08-2012, 12:10 AM   #5 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Değersizlik Duygusunu Temizleme

Çok basit bir olay anlatacağım. Haftasonu kahvaltıda annem yeni ve hoş bir tarif öğrenmiş. Yalnız tarifte yer alan bir malzemeyi kısmış. Ne gerek var bu kadar koymaya diye ve tarif de tam anlatılan gibi olmamış. Tarifi dinledim, tarif mükemmeldi. Bizim yaptığımız ise yenebilecek derecede idare eder bir yiyecek olmuştu.

Tamam kendimi değersiz hissettiğim zamanlarım olmuştur. Ama kendimi değerli hissediyorum. Artık bundan da eminim. Buna kanıt öyle bir cümle kurdum bu konudan yola çıkarak o gün.

Tarifler konusunda da hassasım. Yani bir şeyin pişirme süresi 40 dakika ise ne daha az ne daha fazla o olmalı deneyrek bulmuşumdur ya da bir uzmandan bilenden öğrenmişimdir. Kimyacı olduğumdan kaynaklı ölçülerle çalışmayı severim oranlarınız olduğunda garanti sonuçlara yakın olursunuz tıpkı bir tepkime gibi. neyse olaya geri dönelim.

İşte dedim ki sen çoğu zaman böyle yapıyorsun.(hepten biraz az) ama ben bunu tercih etmem. Ben tarife uyardım. Ayrıca sen böyle yaptığında bize değersizmişiz gibi hissettiriyorsun. Biz değerliyiz ve bu yemeğin bu şekilde yapılması gerekiyor.

Sonra o durumu maddiyata getirdi ve yıllardır duymaktan hiç hoşlanmadığım kalıp cümleyi tekrarladı. Bu sefer iç sesim, dış ses oldu. "Anne!" dedim "Biliyor musun? Yıllarca bu cümleyi kurdun ve hiç bir zaman ben bu cümlenin doğruluğunu içten kabul etmedim, etmeyeceğim de."

Cümle şuydu: "Sen adamı(eşini vs. sanki koca parası yemek için evleniyorum, ben de çalışıp kazanıcam ortak bütçe olacak bir kere:D) batırırsın." O bana bunu söylerken olması gerektiği gibi sakindim.

Ben tutumlu biriyim. Ama yeri geldiğinde de kendime ve sevdiklerime değerli davranmasını öğrendim. Bolluk ve bereketin içindeyim. Çok multi milyoner değilim ama herşeyim yetecek kadar var. Hep oldu ve hep olmaya devam edecek. Çünkü bu bir bilinç halidir. Sürekli yok diyen insanlardan olmayın o zaman yok olur her şeyiniz. Ve sahip olunanlara şükretmek bunun için önemli.

Aslında bunları günlüğüme yazmak daha doğru olurdu ama değer olunca ve kendime değerliyim diye fısıldayınca aklıma bu olay geldi ve burada paylaşayım dedim. :)) Daha ayrıntılısını günlüğüme yazarım.

Sevgiler.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla