Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-08-2012, 07:02 PM   #1 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Şifa Çemberi Nedir?

Şifa Çemberi Nedir?
Mar 30, 2011



Şifa Çemberi Kuzey ve Güney Amerika yerlileri tarafından spirituel anlamda ve rituel yapmak amacıyla kullanılan eski bir semboldür.


Şifa Çemberi, hayatın bir çemberin etrafında hareket ettiğini ve herkesin kendini gerçekleştirme ve tamamlama yolculuğunun içinde yattığını öğretir. Çemberi ortalayan iki çizgiden yukarıdan aşağıya olan mutluluk, soldan sağa olan da hüznü temsil eder ve etrafındaki çemberle hayat, yaşamın, ölümün, mutluluğun ve hüznün birarada olduğu bir bütündür. Çemberin 4 parçasının olmasının da önemi büyüktür. Yerliler, Aborjinler için dört sayısı önemlidir. Dört mevsim, dört yön, dört element doğanın dört yüzü ve hayatın dört aşaması gibi. Şifa Çemberinin başı ve sonu yoktur ve dört yönde süren yolculuğumuzun sonu da yoktur. İnsanın gelişme kapasitesi sonsuzdur. Şifa Çemberi sonsuza dek döner. Ayrıca Çemberin dört yönü şifa isteyenin sorunun hangi yönlerine odaklanması gerektiği konusunda da yardım eder.

En çok Kanada’da Alberta’da rastlanan Şifa Çemberleri, taşların yanyana dairesel bir şekilde konması ile oluşturulmaktadır. Çemberlerin çapları 22 metreye kadar ulaşabilir. Arkeolojistler bu dev şifa çemberlerinin astronomik önemleri de olduğunu belirtmişlerdir.

Şifa Çemberleri spiritüel anlamda Kuzey Amerikadaki yerli hayatinda hala kullanılmaktadır.

REİKİ, YAŞAM DÖNGÜSÜ VE DÖRT YÖN

Colleen Benelli

Doğal dünyada ki herşey yaşam döngüsüne bağlı. Gel git ler ayın safhalarıyla oluşur, bitkiler kışın uykuya dalar, baharda uyanırlar, bazı hayvanlar kış uykusuna dalar ya da göç eder ve biz insanlar da mevsimlerle, günün ve gecenin uzunluğu ile değişiriz. Aslında hayatımızı döngülerden yapılır. Yaşam bir saat, ay veya yıl sürmez. Yaşam döngüleri, safhalar olarak da adlandırılır: bütün safhalar da başlangıç, orta ve son vardır.

Yaşamımızda ki safhalar hakkındaki farkındalık ve bilgi, bu döngü içinde ki fırsatları yakalamamıza ve pozitif, verimli yaşamamıza yardımcı olur. Bu anlayış, zor zamanlarda yaşamlarımızı idare ettirmemize aynı zamanda güçlü ve yenilikçi döngüdeyken potensiyelimizi yükseltmemize yardım eder.

Astrolog Robert Hand, bunun için iyi bir örnek veriyor. Astrolijik döngüde Satürn ,Aya karşı diye adlandırılan bu dönem, bunun hayatın doğal döngüsü olduğu kabul edilerek en iyi şekilde geçirilir. Hiç bir şey savaşılarak kazanılmaz onun yerine sadece akışa kapılmayı öğrenmeliyiz, yeni başlangıçlar bunu takip edecektir. Sonların bize verdiği olumsuz duygulardan kaçınmak için; en kısa zamandan yeni başlangıç fırsatları yakalarız.

Yaşam döngülerinin daima kendi içinde fırsatları vardır. Yaratıcı döngülerde fırsatlar açıkca görülür ancak zorlu döngülerde bu kadar kolay olmaz, fırsatlar gizli olabilir, net göremezken bile sabırla ve bilgiyle fırsatlar patikasını takip etmemizi sağlar. Çakralarımızı dünyanın ritmi ve dönüşüyle uyumlu hale getirir böylece yeryüzünün gücünü içimizde hissedebiliriz. Reiki bizi ruhsal olarak, yaşam enerjimize bağlar aynı zamanda da hangi evreyi geçiriyor olursak olalım yaşamı daha uyumlu anlamamıza yardımcı olurlar.

Yaşam Döngüleri ve Dört Yön

Şifa çemberini anlamak, yaşam döngüsünü tanımlamak için yararlıdır. Yaşam döngüsünü anlamak için şifa çemberine dört yönüyle bakmalıyız. Doğu, Güney, Batı ve Kuzey. Her yön yaşam döngülerinin çeşitli kalitelerini içermektedir. İçinde olduğumuz bölgeyi anladığımızda getirdiklerine uyum sağlayabilir ve akışa kendimizi kaptırabiliriz.

Şifa çemberinin dört yönünün kısa açıklamalarını vereceğiz. Diğer geleneklerin çeşitli renkleri veya ruhsal rehberleri veya diğer detayları olabilir ama yönlerin anlamı bütün hepsinde benzerdir. Yönler mevsimlerle bağlantılı olmasına rağmen şifa çemberi herzaman mevsimlere tekabül etmemektedir. Her dönem yılın herhangi bir zamanı olabilir ve daima bir sıra içinde oluşmazlar.


Doğu, başlangıç zamandır. Baharı, sarı rengi ve güneşin doğuşunu temsil eder. Yeni yaşam, tekrar doğuş, yaratıcılık ve ilham zamanıdır. Kartal ve şahin, temsil eden hayvanlardır. Dünyanın üstünden daha yüksek bir açıdan görme yeteneğini bize verirler. Doğu da iken yaşam heyecanlı ve yeni fırsatlara, taze fikirlere açıktır. Yenilikçi ve başarılı oluruz ama her bölümün zorlukları ve engelleri vardır. Sert toprağa, etrafında ki taşlara veya suyun azlığına, kuraklığına rağmen ışığa ulaşmak için çabalar. Yapması gerektiği için yapar. Bütün engellere rağmen büyümeye mecburdur.

Güney, büyüme zamanıdır. Mevsimi, güneş ışığı ile dolu olan yazdır. Doğu da iken oluşturduğumuz fikirleri ortaya koyar. Büyür ve gelişiriz, enerji doluyuzdur. Güney de iken ‘ yapacak çok şey ama çok az zaman var.’diye hissedilir.

Batı, ektiğimizi toplama, hasat zamanıdır. Sonbahar, uzun kış için gerekenleri hazırlama zamanıdır. Güç hayvanı, ayı, rengi ise siyahtır. Batı, gece gökyüzünün halidir. Vücut yavaşlar, dinlenme ve hasattan zevk alma zamanıdır. Batı nın zorlukları yanlış anlaşılabilir. Birçok kültürde, Batı ve Kuzey hoş karşılanmaz. Yavaşladığımızda, dinlenmek için içe döndüğümüzde, sık sık hatalı birşeyler olduğunu düşünürüz. Bu sakinliğe karşı koyarız, meşgul olmamız gerektiğini düşünürüz bu arada bizi yoğun günlere hazırlayan sessizlik ve sakinlikten zevk alma şansını da kaçırırız.

Kuzey, yenilenme zamanıdır. Evde yalnız kalmanızı gerektiren sakin bir dönemdir. Genellikle evde kalırız. Eğer sosyal biriysek sadece arkadaşlar ve ailemizle olmak isteriz. Kalplerimiz yüzeye daha yakındır. Mevsimi kış, rengi beyaz ve güz hayvanı ise beyaz buffoladır.

Kuzey, dünyanın Doğu da tekrar doğuşu için hazırlandığı yerdir. Biz kışın kar altında olan, Doğu da büyüyecek ve Güney in yaz günlerinde gül olacak tohum gibiyiz. Doğru inşa etmediğimiz her duvar yıkılıp bize en derine, temele götürebilir ve bize engel geçmişin duvarı olmadan tekrar inşa etme şansını verir. Kuzeyde iken kış rüzgarları yeni başlangıçlar için bize yolları açar.
Aynı zamanda bize gelecekte hizmet edemeyeceklerimizi serbest bırakacağımız döngüdür.

Kuzey, sıklıkla yanlış anlaşılır ve negatif olarak görülür. Ama Kuzeyde büyük hediyeler ve hayırlar vardır. Bu döngünün sonunda kendimizi keşfederiz.
Başlangıçları deneyimlemek için sonları tamamlamız gerekir. Her döngünün başlangıcı, ortası ve sonu vardır.Biri bittiğinde diğerinin başlangıcı için beklemeliyiz. Ruhsal rehberimizi ve kendimizi dinlememiz çok önemlidir. Reiki, anlamamız ve yolumuzu bulmamız için yardım edebilir. Önümüzü aydınlatır ve bir sonraki adımımızı rahatlıkla görebiliriz. Doğu da iken kartalın bakış açısından önümüzdeki engelleri görebiliriz. Kuzey de iken sadece bir sonraki adımımızı görebiliriz. Reiki bulunduğumuz yere güvenmemizi ve her döngünün, bölümün fırsatlarını ve hayırlarını anlamamıza ve gerektiği zaman harekete geçmemize ve gerektiğinde sabırlı olmamıza yardım eder.

Reiki den, etrafındaki yaşam döngüsünün ritmini anlaman ve hissetmen için yardım iste.Yönlerin bilgeliğini davet et. Reiki den bunları anlamak için yardım iste.


Çeviri: Sibel Barut
Reiki Lifestyle | Home.
Reiki News Magazine (Fall 2007).
‘The Four Directions’
Listen with Reiki,” Reiki News Magazine, Winter 2007
—Colleen Benelli can be reached by email at colleen@reikilifestyle


 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla