Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-08-2012, 02:38 PM   #2 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: kpss mağduru ablam için

Her şeyden öne kpss mağduru demekten vazgeçebiliriz. Hele kendisini diyorsa. Çünkü bu isim bile işte ve dışta olumsuz enerji yayılmasını tetikler. Sınav heyecanı telkini faydalı olabilir. Hiç telkin dinlemediyse ego ve suçluluğu dinledikten sonra suçluluğu çıkarıp listesine ego+kendine güven ve sınav heyecanı ekleyebilir.

Stresin azı iyi sonuç yapıp genel uyarılmış halini arttırırken çoğu elimizi ayağımızı bağlar bildiklerimizi de unutturur. Sınav anında soğukkanlı kalabilmek için derin derin nefesler almalıdır. Bu nefesler hem stresi azatltır hem de oksijen miktarının artması nedeniyle beyni daha iyi çalıştırır. Mağdem konu eksiği yok evde bol bol deneme yapsın ve yanlış yaptığı sorularda hataların neden kaynaklandığını tespit etsin. Sınav için ona en faydalı olabilecek stratejiyi belirlesin. Mesela ben en hızlı yaptığım bölümden en çok vakit alan bölüme doğru çözerdim. Ki bu benim süremi de uygun biçimde ayarlamama fayda gösteriyordu. Bir sınavda erişilmemiş soru bulunmasından hoşlanmıyorum.

Aşırı stresin ona faydası olmadığını artık öğrenmiştir. Geçmiş sınav yaşantılarını hiç düşünmeden ileriye bakarak sınava odaklanmalı. Motivasyonla ilgili yazılar okumak da ona iyi gelebilir. Forumda sınav motivasyonu ve başarıyla ilgili bir çok yazıya ulaşmanız mümkün. Aklıma gelen bir iki öneri:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...50-taktik.html
http://www.hayatimdegisti.com/forum/motivasyon/
http://www.hayatimdegisti.com/forum/kpss/
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...serbest-kursu/
http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinav-heyecani/
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...a-aliskanligi/

Bu başlıklarıda yer alan ilgisini çekecek alt başlıkları okuyabilir. Motivasyonunuz eksikse bunu toplamak için verilen bir gün olsa olsa kazanç olur.

Faydalı olsun inşallah. İnşallah ablam başardı da yazarsın bize. Sevgiler. :)
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla