Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-07-2012, 12:41 PM   #3 (permalink)
Mahalle Muhtarı
Teğmen
 
Mahalle Muhtarı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2012
Bulunduğu yer: Etliekmek Şehri
Mesajlar: 105
Tesekkür: 298
82 Mesajinıza toplam 173 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Mahalle Muhtarı will become famous soon enoughMahalle Muhtarı will become famous soon enough
Standart Cevap: bu sorunumu nasıl aşabilirim?Acil yardım.

Muhterem forum arkadaşım jaimemiamor,

Türkiye'de pek çok genç ebeveynleriyle, özellikle babalarıyla iletişim problemi yaşıyor. Benim babam da ablamla kıyafet yüzünden çok fazla tartışmıştır. ''O ne biçim kıyafet.'', ''O kıyafetle sokağa mı çıkacaksın!'', ''Evlendiğin zaman istediğin gibi giyin ama benim evimde böyle giyinemezsin'' gibi şeyler söylerdi. Geçen yıl ablam evlendi ama babam hala kıyafetine karışıyor.

O zamanlar ben ortaokulda okurdum ve babamın kendinden başkasını düşünmeyen bencil bir insan olduğunu düşünürdüm. Çünkü ablamın, annemin, benim görüşlerim pek önemli değildi. Evde bir aile ortamı yoktu. Ancak aradan geçen bir kaç yıldan sonra söyleyebilirim ki, babam bencil birisi değil cahil birisi.
Mesajından anladığım kadarıyla senin baban da benimki gibi. Yani cahil. Ama olaya bir de şu taraftan bak:
Baban da gençliğinde anne-babasıyla seninkiyle aynı olmasa da benzer sorunlar yaşadı. Belki o da sorunlarını anlatabileceği birini aradı. Ama onun zamanında böyle bir mecra yoktu, imkan yoktu, internet diye bir şey yoktu. Belki doğru dürüst bir eğitim alamadı. Kendini geliştirecek farkındalığa bile ulaşamadı. Sonuç olarak cahil kaldı. Babanın gençlik fotoğraflarına bakarsan beni daha iyi anlayabilirsin. Orada masum bir adam göreceksin.

Kesinlikle senin haksız olduğunu söylemiyorum, bence de davranışlarında ve seçimlerinde özgür olmak senin hakkın. Ama onun senin gibi düşünmesini bekleyemezsin. Sana saygı duymaması da cahilliğinden kaynaklanıyor, ama seni seviyordur emin ol. Şu an gerçekten huzursuz ve zor bir durumdasın, çok iyi anlıyorum. Şu an için;


MUHTAR'IN REÇETESİ

- Yaz tatilinin bitmesine daha yaklaşık 2 ay var. Bu 2 ayı ailenin yanında geçireceksin anladığım kadarıyla. Sana tavsiyem bu süre zarfında EGO+SUÇLULUK+BAŞKALARININ DÜŞÜNCELERİNİ ÖNEMSEME telkinlerini düzenli dinlemek olacaktır.

- Ayna egzersizi yap. Duymak istediğin şeyleri kendine sen söyle.

- Mesela şimdi ramazandayız. İftar için babanın sevdiği bir tatlı,yemek vs. hazırla. Birazcık suyuna gidersen o da yelkenleri suya indirir.

- Bugünün bir daha doğmayacağını düşün. Annen ve baban bir daha yanında olmayacak. Babandan nefret de etsen bir gün onlar da göçüp gidecekler. Tuhaf gelecek belki ama ilerde bugünleri bile özleyeceksin.

Sabret, her şey yoluna girecek.
Sevgiler
__________________
Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol.
Michael Sikkofield
Mahalle Muhtarı isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla