Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-07-2012, 05:26 PM   #6 (permalink)
cansuyu
Binbaşı
 
cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Mesajlar: 1,224
Tesekkür: 1,705
1,237 Mesajinıza toplam 3,648 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nice
Standart Cevap: SİMURGU ARARKEN

MO NUN GİZEMİ GÜLTEN DAYIOĞLU


BURÇ- Zeki,hayalgücü güçlü, sporcu bir Türk genci.Genetik mühendisliği alanında önemli buluşlara sahip.İnsan beyninin %95 inin boş olması bu bölgeye doğru kromozomların yerleştirilmesi ile ilgili tezleri var.Reddedilmekten çekindiği için duygularını içinde bastıran bir kişiliği var.

DEFNE-Hayal kurmayı çok seven,arkadaşsızlıktan sıkılan ama utangaç çok çabuk arkadaşlık kurmayan, ailesi gibi ırkçılık ayrımcılık yapmasa da ailesinin isteklerine karşı koyamayacak kadar tutucu ve çekingen. Gizemli olaylara çok meraklı.

SEMA HANIM-Burç'un annesi.Seramik sanatçısı. O da meraklı bir anne.Eşinin iş yoğunluğu nedeniyle sürekli yalnızlıktan sıkılmış biraz mutsuz bir kadın



SİNAN BEY-Yeni model bir otomobili çinlilerle ortaklık yaparak Türkiye' ye sokan başarılı bir sanayici.Aynı zamanda balıkadam.İş yoğunluğu nedeniyle ailesiyle ilgilenmeye pek zamanı olmuyor.



BAYAN JANE-Defne'nin annesi. Fotoğraf sanatçısı. Meraklı ve tutucu bir anne. Irkçılığa varacak kadar ayrımcı düşünceleri var.Defne'yi sürekli gözönünde tutup hayatına yakından müdahele ediyor.



BAY JAMES- Defne'nin babası. Amerikan ordusunda subay. Körfez savaşı çıkalıberi Kuveyt'de görev yapıyor.Ailesinin çiftlikleri var.O da milliyetçi bir Amerikalı.Daha sonra senatör olacaktır.



YUMA-Japon bilimkadını.Gizemli dörtlü ekibinin başı.Genetik araştırmacı.Mo yaratıklarına tutkun ve hırslı.Nobel ödülüne layık görülecek kadar akıllı ve önemli buluşları var.Yaratıcı bir kişiliği var.Ve Mo soyunu sürdürüp insanüstü bir yaratık yapma fikri saplantı halini almış.



YUEN-Çinli bir bilimadamı.Yuma'nın eski kocası.Hala ona hayran ancak İNMOSAN projesini kendisinden önce başaracağını düşündüğü için kıskanıyor da.O daha ürkek tutucu ve kuralcı bir bilgin.



TOM.DANNY VE ARTHUR-Yuma'nın asistanları ve İNMOSAN projesinde onun en büyük yardımcıları.Genetik bilimiyle uğraşan bir ekip.



NAHO-Bİ-Yerel efsanelere ilgili komik ve arkadaş canlısı bir temizlik işçisi gibi görünse de aslında Yuen tarafından yetiştirilmiş bir ajan



ECE-Burç'un kuzeni ve sırdaşı. Babası gibi iyi bir beyin cerrahı olmak istiyor.Çok akıllı olmasının yanısıra aynı Burç ve Defne gibi gelişmiş bir duyarlılığa sahip.







Dünya yazarlar toplantısına katılmak için eşiyle Avustralya'ya gitmekte olan yazar Gülten Dayıoğlu uçakta Burç isimli bir genetik mühendisiyle karşılaşır.Görünümü ve anlattıklarının ilginçliği yazarın aklından çıkmaz ve Burç'un klon olduğundan şüphelenir.Sonra Burç altı kaset içeren hikayesini yazara postalar ve Gülten Dayığlu bunu romanlaştırır.
Hikaye Cennet Adası nda başlar.Adada annesiyle tatilde olan Burç , yine annesiyle tatilde olan Amerikalı Daphne (Defne) ile tanışır. Birbirlerinden hoşlanan gençler arkadaşlıklarını sürdürürken bir akşamüstü adaya gizemli dört kişinin gizlice geldiğini görürler ve onları izlemeye karar verirler.Ancak gizemli dörtlü de onları farketmiş ve şüphelenmiştir.
Gizemli dörtlünün başında Yuma isimli Japon bir bilimkadını vardır ve Mo yaratığı diye bilinen,eskiçağlarda hem karada hem denizde hem havada yaşayabilen,başındaki dokuz çıkıntıyla gökyüzünden ışın çekebilen, ancak evrim aşamasında soyu tükenen olağanüstü bir varlığın fosilinin peşindedir.Eski kocası Yuen de çinli bir bilimadamı olup aynı hayalin peşindedir ve aralarında rekabet vardır.
Bir ay önce Maldiv'de Mo yaratığının fosili bulunup müzeye konmuştur ve Yuma Mo yaratığı fosilini incelemek ve içinde bulunabilecek canlı hücrelerden yeni Mo lar hatta İN-MO-SAN yani genetiği Mo ile karıştırılmış insanüstü yaratık türetme hayalindedir.
Gençler adada temizlik işçisi Naho-bi ile tanışırlar. Nahobi onlara Mo ile ilgili efsaneler aktarır ve yakın adalardan Male' deki evine ninesinden bunları dinlemeye çağırır. Bu arada gençler ve anneleri müzeyi gezerken Bayan Jane (Defne'nin annesi) bir yerli tarafından saldırıya uğrar ve aniden ortaya çıkan Tom onu kurtarır ve onlarla arkadaş olur.Oysa bu gizemli dörtlünün planlarının bir parçasıdır. Naho-bi adadaki tapınaktaki Mo taşını onlara gösterir.Mo taşının içinde yavru Mo fosili vardır.
Aslında Naho-bi Yuen'in adamıdır ve fosili bulan Yuen ; İNMOSAN projesini Yuma'nın başarabileceğini düşündüğünden yavru fosile ulaşması için böyle bir oyun kurmuştur.
Ertesi gün tapınaktan Mo taşı çalınır ve Naho-bi gizemli dörtlü de kayıplara karışır.Ancak Tom gençlerin adreslerini almayı başarmıştır.
Gençler Papağan Adasında yapılan piknikte yaşadıkları romantik anlardan sonra hüzünle ülkelerine dönerler.Ancak hem ayrıldıkları için üzgün hem de Tom onların adresini aldığı için endişelidirler.İnternet aracılığıyla sürekli haberleşirler ve endişelerinin sonucunda Burç sırdaşı olan kuzeni Ece'ye danışır ve gençler tüm hikayeyi ailelerine aktarırlar.Adada geçirdikleri ölüm tehlikesini de gözönüne aldıklarında aileler de çok endişelenir ve araştırmaya girişirlerse de dörtlünün otel kayıtları düzmece çıkar.Bunun üzerine çocuklarına koruma tutarlar.Yine de birgün Burç ve Defne aynı anda Yuen tarafından kaçırılır.Bu arada Yuma ve ekibi Japon hükümetinin de desteğiyle yavru Mo hücrelerinden Mo yaratmayı başarmışlardır. Yune ise Çin hükümetinin desteğiyle labaratuardaki bu çalışmaları yakından izlemektedir.
Yuma gençlerin Yuen'in ajanı olduğuna inanmaktadır ve Yuma onları İNMOSAN projesinde kullanmak için kaçırmıştır ve onlara Mo geni aşılamaya başlar. Gençlerin görüş alanları zihinleri ve ciltlerinde değişiklikler başlar.
Bir gün Naho-bi Sema Hanım'a telefonla gençleri Yuma'nın Japonya'ya kaçırdığını söyler.Ailelerin hükümetlere yaptığı baskı sonucunda serbest bırakılırlar.
Yaşamlarına devam eden gençler arkadaşlıklarını sürdürseler de aşktan sözetmezler artık.Kendilerine aşılanan Mo genleri bunu baskılar.İkisi de New York'ta genetik mühendisliği okur ve olağanüstü başarılarla birinci olarak mezun olurlar.Mezuniyet gününde Naho-bi karşılarına çıkarak Yuen tarafından onlara iş teklifi yapar.İnmosan projesinde görev almayı kabul ederler ancak önce yine Cennet Adasında birlikte bir tatil yaparlar ve aşklarını hatırlarlar.
Yuen de Yuma da gençlerin bebekleri olmasını istemektedirler bu bebek ilk İNMOSAN olacaktır ancak bu gerçekleşmez.
Adadan dönüşte bir kez daha Yuma tarafından kaçırılırlar bu kez Yuen de kaçırılmıştır oysa aslında bu göstermelik bir kaçıştır.Naho-bi çift taraflı ajanlık ederek Yuen'i buna razı etmiştir.Uçaktaki yavru Mo yaratıkları ise gençlerin içini sevgiyle doldurmuştur.



MO NUN GİZEMİ _ 2 OTRAN


Burç'un kuzeni Ece ünlü bir çocuk beyin cerrahı olmuştur.Burç ve Defne'nin ikinci kez kaçırılmasından sonra onlardan haber alınamamış ama yaşadıklarından hiç ümit kesilmemiştir.
Bir gün Ece'nin cep telefonu ve bilgisayarına gizemli bir şekilde şu mesajlar gelmeye başlar.
TIP TIP TIP
BEBEK BEBEK BEBEK
BADEM BADEM BADEM
CESET CESET CESET
Bu iletilerin Burç ile ilgili olduğunu ama gizlilik içinde beklemesi gerektiğini anlar ve Burç ve Defne'nin serüvenini yeniden düşünür.
İki yıl önce ortalığı ayağa kaldıran Maldiv adalarındaki havalimanından kaçırılış hikayesinde Japon Çin ve Türklerin karıştığı ortaya çıkmıştı.Gençlerin ilk tatili sırasında Yuma ve ekibiyle yaşadıkları tatsız olaylar Yuma'yı şüpheli yapıyordu.Yuma ve Yuen dünyanın gündemine bir anda düşmüş ve çoğunluk onların kendisini Tanrı gibi görmesinden tedirgin olmuştu.Gençler Yuen ile anlaşıp Cennet Adasında tatil yaptıktan sonra uçağa bindiklerinde hem Mo yavruları hem de kendileri gibi kaçırılan Yuen'i görüp şaşkınlığa düşmüşlerdi.Gençleri izleyen uçaklar izini kaybetmişler ve Defne'nin babası Senatör James hastalanmıştı.
Gerçekte Yuma İNMOSAN projesi için gençlere önceki kaçırışında Mo genleri aşılamıştı ve Yuen'den gençleri istedi.Nahobi'nin ikili oyunları sayesinde bu kaçırılışı düzenlediler.Yavro Moların enerjisi uçağı görünmez kıldı.Aden Körfezine inen uçak denizaltıya dönüştü ve oradaki üslerinde deneylerine Japon hükümetinin desteğiyle devam etti.Yuma tatilden beklediği bebeğe kavuşamayınca gençleri bayıltıp tüp bebek yapmaya girişti.Nahobi'ye artık güvenmeyen Yuen Fil Adasındaki üsten kaçmayı planlarken;gençler Mo genleri sayesinde zihinsel enerjilerinin doruklarındaydılar.
Gençlerin uzmanlık alanı SON EVRİM di.İnsanoğlunun 21.yy.da kromozomlarındaki %95lik boşluğu dolduracak bir evrim geçireceklerine inanıyorlardı.Yuma'nın labaratuarında bu konudaki çalışmalarına şifreli bir şekilde devam ettiler.Yuma onları klonladığı yavru Mo'larla tanıştırdı.Molar renkli ışıltılar yayarak sevgilerini gösteriyorlardı.Adadan bir gün 15 yavru Mo kayboldu.Gençlerin kaçmasından korkan Yuma onlara çip yerleştirdi.
Gençler Yavru Molarla önce çizim yaparak sonra beyin dalgalarıyla iletişime geçmeyi başardılar.Ve kendilerine Mo geni aşılandığını öğrendiler.Moların bir özelliği de atalarının bilgilerinin genlerinde saklı oluşuydu ve gençlere yakında kurtulacaklarını söylediler.
Yavru Mo'lar OTRAN'ın yönlendirmesiyle SON EVRİMi desteklemek için gençlerle iletişimdeydiler.Otran ölümsüz sınırsız şekli olmayan dönüşüm yapabilen insanlığa yardım eden özel bir varlıktı.Binlerce yıl önce Moların soyunun tükenmekte oluşuna üzülen OTRAN onlara ve SON EVRİMe yardım etme kararındaydı.Aslında dünyada hala yedi bilge Mo yaşamaktaydı.Ve belleklerinde Otran'ın planı belirdi.Molar insana son evrimin kapılarını açacak gizemli bilgilere sahipti.Ancak soylarını sürdürmek içinuygun özellikte bir genç kız ve erkeğe ihtiyaç vardı.Otran gençlerin bu özellikte olduklarını farkedip ilk tatilde izlemiş ve Molara bildirmişti.Ve Moların soyunu ancak Yuma sürdürebileceği için herşeyi planlamıştı.Yumanın çalışmalarına destek veren bakan harakiri yapınca Yuma imparatora Fil adassını boşaltma sözü verdi ancak Yuen ve Nahobi'yi öldürmeye karar verdi.Burç,Defne ve yavru molardan aldığı genleri alarak alarak kaçmaya çalışırken yavru Molar bir sis oluşturup gençleri iki denizaltıyla kaçırdılar.Otran'ın planı Burç'un İstanbuL'da Ece'nin yapacağı ameliyatla çipten kurtulmasıydı.Defne aynı amaç için Yeni Zelenda'ya götürülüyordu.
Bunun için gönderdiği gizemli mesajları Ece sonunda çözmüştü.Deniz kıyısında bademezmesi satan dükkanın yakınındakş Bebek Camisi.
Denizaltı Bebek Koyuna ulaştığında Burç Ece'ye "tam geceyarısı iskelede"mesajını yolladı.İskeleye giden Ece denizaltıyı ve Mo genleri yüzünden epey değişen Burç'u gördü.Hemen ameliyatı gerçekleştirdi.Burç ailesiyle kucaklaştığı hastane odasında bir an görünmez oldu.Her an yeni yetenekleri ortaya çıkıyordu.Yuma'nın ekibi gençlerin izini bulmuştu ama Ece Burç'u hemen hastaneden çıkardı.Yumanın ekibi Eceyi sorgularken polisler onları yakaldı.
Defne Yeni Zelenda'ya yol alırken internetten kendisi kaçırıldıktan sonra babasının beyin kanaması geçirdiğini ve çiftlikte Robert Dayısıyla yaşadıklarını öğrendi.Otran;Defne'nin beynine sızdı dayısıyla haberleşmesini istedi.Dayısının yardımıyla ameliyat olup çipten kurtuldu.Kendisini izleyen Yuma'nın adamlarını da çipi başka araca koyarak atlattılar.Ve polisler onları da yakaladı.Defne de ailesiyle hasret giderdi.Zihinsel iletişimle anlaşan gençler Avustralya'da buluşacaklardı.Burç uçak yolculuğunda karşılaştığı yazar hanımdam Defne'ye sözetti.Yeni Zelenda'ya ulaşan gençler yavru Molarla buluştu.Denizaltıyla Antarktika'ya yol aldılar.Bilge Molar onları karşıladı.Biraz korktularsa da Molardan gelen bilgi akışıyla ve sevinç ışıltılarıyla rahatladılar.Molar onlara insan ve Moların evrimini ve kayıp Mu kıtasını anlattılar ve son evrim için gelişim ve sınava tabi olduklarını söylediler.Sümerler ve Mu bilginleri lapis lazuli ve elmas kristalleri elde etmek için madenlerde çalışmak üzere göksel ışınlardan yarı insan yarı hayvan canlılar yaratmışlardı.Son üç Mu bilgini şu anda bulundukları mağarada yaşamışlardı.Gençler heyecanla kozmik bir konumda olan mağarayı ve kabartmaları incelemeye başladılar.Ve Otranın kendilerine balina iskeletinden hazırladığı yatağın olduğu uyku mağarasında uyudular.Uyku katmanında Bilge Molardan bilgi akışı devam etti.Uyandıklarında Moşarla mağara keşifleri devam etti.Bir çizimde Mu bilginleri yere diz çöküp bir taşı göğe kaldırıyordu.Bu lapus lazuli ve elmas kristallerinden oluşan KUTSAL İŞTA taşıydı.Mu bilginleri bu taşla uzaydaki doğal enerji kaynaklarına ulaşmışlar ve ölümsüzlük otunu yiyip mağaraya uzanmışlardı.Gençler ölüler mağarasında iki Mu bilgininin donmuş cesetlerini gördüler.Uyku katmanında ulaştıkları bilgilerle kesip biçmeden onları inceleyebildiler .Üçüncü bilgin acaba ölümsüzlüğe ulaşmış mıydı?
Bu arada Molar kutsal işta taşlarını bulmuştu ve sınav başlıyordu.Önce zihinsel arındılar.Ve eğilip taşı ellerine alıp yukarı kaldırdılar.Birden göklerden gelen ışın demetleri gençlerin varlığına akmaya başladı.Sınavı başarmışlardı son evrim için seçilmişlerdi varlıklarına çektikleri ışınları sindirip yeryüzüne yayıp evrimi başlatacaklardı.Ancak bunun için üç kutsal işta taşının hareketi gerekiyordu ve Otran üçüncü kişiyi seçmişti.Ece...
Burç çok önemli bir insanlık görevi için Ece'yi Yeni Zelenda'ya çağırdı.Epey değişmiş olan Burç O'nu karşıladı ve Molarla birlikte denizaltıya bindiler.Burç olanbiteni kuzenine anlattı.Ece Moları çok sevmişti ve Otranı çok merak ediyordu.Mağaraya vardıklarında Otran O'nun belleğine gerekli bilgileri doldurdu ve Ece de ışın çekme sınavını başardı.Artık üçü birlikte ışın çekip dünyaya yayacaklardı.Mo soyu da yavru Molarla tükenmekten kurtulmuştu.
Gençlerin bedenlerinde gümüş renkli benekler oluştu.Otran onlara bu beneklerin evrime girenlerde oluştuğunu ve yakında pek çok insanda oluşacağını anlattı.
Molarla vedalaşan gençler ışınbirliği yapıp sular yoluyla yeryüzüne dağıtmak üzere denizaltıyla yola koyuldular.Otran zihinlerine denizaltı kullanmak için tüm bilgileri aktarmıştı ve her bilgi genlerine kodlanıyordu.Bir süre sonra İstanbul'a ulaştılar.Ece'nin babasında da benekler belirmişti ancak hastalık sanıyorlardı.Burç'un ailesi Bombay'daydı ve görüntülü telefonlaştılar ve yola çıktılar. Bu arada gümüş benekli insan sayısı gitgide artıyordu ve kromozomlarındaki boş alanlarda ışın belirmişti.Bilim adamları bunun hastalık olmadığını anlamışlardı.Burç'un annesinde de benekler vardı.Sinan Bey gençlerin onuruna büyük bir parti verdi.Hintli Amerikalı İngiliz ve İtalyan dostlarını da etkilemeyi hedfliyordu.Partide Ece Şanjay isimli bir gençle tanıştı ve çok etkilendi.Onun Otran olduğunu düşündü.Ancak daha sonra Şanjayın kimliğine ulaşamadılar.Yeni Zelendaya yola çıktılar.Artık özgürdüler sadece zaman zaman ışın çekmek için biraraya gelmeleri yeterliydi.Görevlerini başarıyla bitirmişlerdi.Burç ve Defne Robert Dayı'nın çiftliğindeki düğünle evlenmeye karar verdiler.
Uluslararası bilim konferansı gümüş benekli insanları araştırmak için toplanmış ve ayrılıklara düşmüştü.Otran ulaşım uydularını kullanarak insanlığa son evrimi açıkladı.
Yeni evli çift ve Ece İstanbul'a dönerek yaşamlarına döndüler.Otran bir gün onlarla zihinsel iletişime geçerek açıklamak istediği bazı gerçekler olduğunu söyledi.Üçüncü Mu bilgininin ölümsüzlük otunu fazla aldığı için yokolduğunu anlattı ve tatillerinin başından beri nasıl gençleri izleyip yanında olduğunu açıkladı.Seçilmiş insanları bulduktan sonraki planlarından sözetti.
Hatta Nahobi!nin yerine bir süreliğine Otran geçip planlarını yürütmüştü.
Ertesi gün Ece üniversitede ders verirkenŞanjay'la karşılaştı.Ece'ye aşık olan Şangay otran değildi ve Ece'nin adresini bulmuştu.Ve Ece ile evlenmek için ailesiyle görüşmek üistiyordu.Ailelerin buluşacakları gün Otran Burç ve Defne'ye inanılmaz bir armağan sundu.Kendilerine aşılanan Mo genleri yüzünden cinsel dürtüleri körelen gençler anne ve baba olamayacaklarına üzülüyorlardı oysa Yuma onların tüp bebeklerini yapmayı başarmıştı ve Otran ikizleri labaratuardan çalıp gençlere getirmişti.Erkek bebeğe Otran ismini koydular.Kız bebeğe de Mo ismini koymalarını dileyen Otran görevi bittiği için hepsine veda ederek ışın demeti olup yıldızlara süzüldü.
Ertesi sabah Burç Defne'yi hikayelerini yazarken buldu
__________________
sen neye hazırsan o da sana hazırdır...
cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla