Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-06-2012, 11:37 PM   #7 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Üzülme der Mevlana...

Alıntı:
house Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Üzülme der Mevlana ve devam eder; Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki... kanatlı olursun..., Tek kanatla uçulmaz zaten. Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin? Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz....... Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır..!
Bu söz ne anlamlı geldi bana sınav arifesinde. Kendimi buldum. Bir başka Mevlana sözü paylaşmak isterken bu güzel başlığa rastladım. Mesela sınava hazırlanmaya ben karar verdim. Sınavı kazanmayı ben istedim elbet bunu başarmak için imgelemekten çok daha fazlasına ihtiyacım vardı. Olumlu düşüncelerim işimi kolaylaştırdı mı? Evet. Ama olumlu düşünüyorum diye elde etmek istediğim şey anında olmadı. Ben yapmam gerekenleri de yaptım. Beklemem gereken süreyi bekledim. Ödemem gereken bedelleri ödedim ki insan başta bazen ne gibi bedeller ödeyeceğini tam kestiremiyor. Yoluna nasıl engeller çıkabileceğini de bilmiyor. Ama bilerek ama bilmeden hayatımıza dahil ettiğimiz engelleri aşmak için sebat lazım insana. Bu söz de onu anlatmıyor mu biraz?

Hayat bizim iyi ya da kötü tozumuzu alıcak. Toz denen şeyler olumsuz düşüncelerimiz olsun. İyi olan da Allah'tan geliyor; dert, sıkıntı da. İstemek olmuyor bedava razı mısın karşındaki sınavlara. Yaşanılan iyi ya da kötü herşeyin sonucunda yolun sonunda bizim bunlardan çıkardığımız dersler kar kalıcak yanımıza.

Bazen bizim kötü seçimlerimiz gibi geliyor bazen de ulaşmak istediğin hedefe ulaşmayı gerçekten ne kadar istediğimizi sınayan sınavlarla karşılaşıyoruz sanki. Bu bizim olaya bakış açımıza bağlı. Olaya hangi pencereden bakıyorsak öyle görüyoruz. Eminim ben Mevlana çile çekerken ümidini yitirmemiştir.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla