Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-05-2012, 10:09 PM   #2 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: YENİ GELEN ARKADAŞLAR

Alıntı:
stres yaşamla mücadelede önemli bir motivasyon aslında
Stresle ilgili ilk kez böyle bir bakış açısıyla karşılaştım. Genel olarak stres benim motivasyonumu olumsuz etkiliyordu. Sadece motivasyonda değil başta kan dolaşımı, kalp ritmi, tuhaf sivilceler gibi çeşitli fizyolojik sonuçları da oluyordu. Bir de beni uykuya çok yöneltiyor. Bari sorunlardan kaçmak bu vucüdun doğal savunma mekanizması. Yaşamı mücadele olarak gördüğümüz için stres yapıyor olma olasılığımız daha yüksek sanki.

Sorunun kaynağını çözmeden stresi nasıl yok ederiz ki? Daha doğrusu hiç bir şey sorun değil aslında stresin varlığı asıl sorun. Ben öyle görüyorum. Stres olmadan da insan mücadele gücü bulabilir kendinde hatta stres benim mücadele gücümü düşüren bir etkendi. Stresle çok iyi başa çıktım son bir yılda kendime bakıyorum da eski stresli ruh hallerimden eser miktarda kalmış zaman zaman su yüzüne çıkan. Ama o kadar mühim değil. Çünkü sorunları strese girmeden aşmaya çalışıyorum.

Telkinler huzura gitmek için bulman gereken cevapları bulduruyor. Üstünü kapatmak değil yapabilirsen bence sorunun kaynağına inmeyi sağlıyor. Telkinler huzur vermiyor aslında insanın içinde bulduğu cevaplar huzur veriyor ya da değişen bakış açısı. Olumluya odaklanmanın huzuru aslında. Stresin kaynağı negatif düşüncelerimiz değil mi çoğu zaman. Olumlu düşünen kişi nadiren stresli hisseder kendini.

İçindeki sesi iyi dinle çünkü ondan öğreneceğin şeyler olacak. O ses faydan içinde konuşur bilmeden sana zararı da dokunabilir. Biz ona bilinçaltı diyoruz bazen ego diyoruz. Önemli olan o içindeki sesi nasıl yorumladığın. Seni gelişim yolundan alıkoymasına izin verme çünkü buna çalışacaktır. Çünkü değişimden korkuyor çünkü kendini tehlike altında hissediyor.

Telkinleri dinlemek yaşamı görmezden gelmeyi kazandırmadı bana. Yaşamı ve yaşamın içindeki güzellikleri daha net görebilmeyi kazandırdı bana. Eskiden gözümden kaçanları çoğunu yakalamak ve onlarla mutlu olmak onlardan bir şeyler öğrenebilmek, hayatı dolu dolu yaşamak. Ben hayatı gerçekten yaşıyorum. Hem kendi hayatımın başrol oyuncusuyum hem de istediğim zaman filmi dışarıdan izleyebilen bir seyirci.

Depresyon telkini için acele etme sabırlı olmanı tavsiye ederim. Önce 2 haftalık süreci tamamlayıp sağlam bir temel kurduktan sonra dinlersen daha iyi olur.

Kediciğe ve sana selamlar ve sevgiler.

Mutlu, umutlu ve huzurlu kal.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla